Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Începe o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » Începe o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche
Începe o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche

Începe o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche

 În această seară, la Cafeneaua Petőfi, ciucanii sunt invitaţi la un recital de lăută

În această săptămână, Miercurea-Ciuc şi Odorheiu-Secuiesc vor găzdui ediţia cu numărul 32 a Festivalului de Muzică Veche. Şi chiar dacă deschiderea oficială va avea loc joi, evenimente care doresc să introducă locuitorii din oraş în atmosfera festivalului au avut loc încă de săptămâna trecută.

Un asemenea eveniment va fi şi cel din această seară, găzduit de Cafeneaua Petőfi, acolo unde, de la ora 21:00, elveţianul Sam Champman vă invită la un recital de lăută, programul cuprinzând muzică renascentistă italiană şi engleză.

Sam Champman este originar din sud-vestul Angliei, a studiat teorba şi chitara barocă la Royal Academy of Music din Londra, iar interesul său de a-şi continua studiile la instrumente vechi de corzi ciupite l-a condus în Elveţia. Acolo şi-a făcut două masterate şi tot acolo a lucrat pe post de corepetitor în perioada 2008-2014.

Sam Champman se poate lăuda cu o serie de premii muzicale – Julian Breem Prize (2002), Robert Spenser Award (2004) – dar şi colaborarea cu mai multe orchestre, cu care a cântat pe scene europene – Wigmore Hall din Londra, Birmingham Opera Company, Theatre Freiburg şi Theatre Luzern.

 

Din păcate, trebuie remarcată, încă o dată, slaba calitate a echipei responsabilă de imagine. Nu este normal ca până înainte cu 3 zile de începerea oficială a festivalului organizatorii să nu emită nici un comunicat de presă referitor la acest eveniment (cel puţin nu către presa română din judeţ) şi să nu organizeze o conferinţă de presă.

Cu toate acestea se doreşte ca acest festival să reprezinte şi o atracţie turistică? Pentru cine? (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.