Începe în curând reabilitarea completă a autogării din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent Începe în curând reabilitarea completă a autogării din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Începe în curând reabilitarea completă a autogării din Miercurea-Ciuc
Începe în curând reabilitarea completă a autogării din Miercurea-Ciuc

Începe în curând reabilitarea completă a autogării din Miercurea-Ciuc

Autogara din Miercurea-Ciuc, aflată într-o stare destul de degradată, va fi reabilitată complet, după ce reprezentanţii primăriei şi cei ai companiei care va realiza lucrările necesare au semnat, ieri, contractul de execuţie. Primarul din Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat cu acest prilej că lucrările vor fi realizate datorită unui proiect care face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi vor contribui la îmbunătăţirea semnificativă a tot ceea ce înseamnă calitatea transportului în comun.

„Pentru noi este foarte important ca momentul acesta să aibă un start şi să aibă o dinamică corectă pentru că termenele până la care trebuie să se finalizeze aceste lucrări sunt importante. Fiind finanţate din fonduri europene nu putem să fim în situaţia în care să piardă bani municipalitatea”, a afirmat Korodi Attila. Acesta a precizat că valoarea contractului este de 9.607.304 de lei+TVA, iar lucrările care vor fi demarate la începutul lunii iunie se vor derula pe parcursul a 12 luni.

Vor fi efectuate renovări interioare şi exterioare ale clădirii, iar spaţiul va funcţiona ca o autogară în care autobuzele nu vor staţiona noaptea. Vor fi locuri de plecare, respectiv de sosire, unde autobuzele vor prelua pasagerii şi îşi vor continua călătoria.

Actuala suprafaţă a autogării va fi împărţită în două şi va fi o zonă pentru autobuzele transportului local, unde va fi punct final de linie, iar cealaltă pentru cele care efectuează transporturi interurbane sau periurbane, fiind practic un punct de trecere. Totodată, va exista şi o zonă separată pentru cursele internaţionale, dar şi zonă de tranzit pentru autobuzele care trec prin oraş.

De asemenea, ca parte a planului de mobilitate, pe strada Salcâm se va amenaja un depou cu spaţii necesare pentru autobuzele pe gaz care deservesc transportul public local, atelierele de reparaţii şi o staţie de alimentare.

„Important pentru noi este să putem duce lucrarea la bun sfârşit pentru că asta înseamnă că şi compania este fericită, dar şi noi şi mai ales locuitorii, care vor avea acces la o infrastructură realmente adecvată”, a mai spus Korodi Attila.

Compania care se va ocupa de reabilitarea autogării, Niliten Construcţii SRL, a avut mai multe lucrări contractate în Miercurea-Ciuc. Administratorul acestei companii, Alina Zaporojan, a declarat că poate să promită că aşa cum au fost executate şi celelalte contracte în Miercurea-Ciuc, va exista acelaşi interes şi pentru acest contract şi pentru orice altele care ar urma. „Avem un mare respect pentru comunitate şi pentru Miercurea-Ciuc, iar mie îmi place foarte mult să vin aici din Bucureşti. (…) Deci, promisiunea noastră aceasta este: că ne vom da tot interesul pentru comunitate”, a spus Alina Zaporojan.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.