Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Începând de ieri: la Odorheiu-Secuiesc funcţionează un birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Începând de ieri: la Odorheiu-Secuiesc funcţionează un birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita
Începând de ieri: la Odorheiu-Secuiesc funcţionează un birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita

Începând de ieri: la Odorheiu-Secuiesc funcţionează un birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita

Al doilea birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita a fost inaugurat, săptămâna trecută, în municipiul Odorheiu-Secuiesc. Acesta este situat pe strada Pietroasă, nr. 1, ap. 3, a început să funcţioneze de ieri şi deserveşte întreaga zonă a Odorheiului.

Prezentă la eveniment, Silvia Claudia Călin-Mihalcea, directorul general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), a declarat că Biroul Teritorial Odorheiu-Secuiesc va deservi cei aproximativ 9.000 de profesionişti din zonă. „Am deschis astăzi cel de-al doilea birou teritorial al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita. El va deservi mediul de afaceri, instituţiile publice din municipiul Odorheiu-Secuiesc, dar şi din oraşele Vlăhiţa şi Cristuru-Secuiesc, precum şi din cele peste 20 de comune aflate în această zonă. D-l director Vasile Vîlcan de la Registrul Comerţului Harghita mi-a făcut această propunere undeva la sfârşitul anului şi a venit cu o analiză foarte serioasă. Într-adevăr, 44% dintre profesioniştii judeţului domiciliază aici – aproximativ 9.000 de profesionişti – şi produc mare parte a veniturilor aferente judeţului: peste jumătate din cifra de afaceri a întregului judeţ, având un capital social de peste 310 milioane lei. Se vor desfăşura aceleaşi operaţiuni care se desfăşoară la sediul central din Miercurea-Ciuc, fie că vorbim de înfiinţarea unei firme, de efectuarea menţiunilor, a modificărilor aferente anumitor societăţi comerciale sau de eliberare a informaţiilor: certificate constatatoare, furnizări de informaţii de bază sau extinse”, a declarat Silvia Claudia Călin-Mihalcea. Directorul general al ONRC a mai precizat că la acest birou lucrează două persoane, este dotat cu tehnică modernă şi este interconectat la sistemul informatic al ONRC.

La rândul său, prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, a afirmat că deschiderea acestui birou teritorial este o realizare foarte importantă. „În calitatea mea de reprezentant al Guvernului în Harghita, apreciez că este o realizare extrem de importantă pentru judeţ deschiderea acestui birou teritorial. Sigur că se simplifică foarte mult procedurile. Nu neapărat procedurile ce vizează hârtiile, ci demersurile pe care le fac agenţii economici pentru obţinerea certificatului constatator şi a tuturor actelor ce intră în sfera de activitate a Registrului Comerţului”, a spus Adrian Jean Andrei.

Directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita, Vasile Vîlcan, a amintit că primul birou teritorial a fost deschis în 2009, în Topliţa.

Primarul municipiului Odorheiu-Secuiesc, Bunta Levente, a punctat că îşi doreşte să aibă în oraş cât mai multe servicii. „Odorheiul e un oraş care susţine economia şi contribuie la bugetele locale şi naţionale, ceea ce este un lucru bun. (…) Nu ne oprim aici. Poate vom reînfiinţa şi secţia de paşapoarte. Am făcut demersuri pentru a avea servicii chiar şi de medic legist. (…) E  un lucru bun, mă bucur de el şi sper să avem cât mai multe asemenea evenimente.

Inaugurarea biroului teritorial s-a făcut în prezenţa a numeroşi şefi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Harghita. Biroul Teritorial Odorheiu-Secuiesc este coordonat de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.