Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Începând de astăzi şi până sâmbătă: Olimpiada Naţională a Animatorilor strânge la Odorheiu Secuiesc elevi din toate judeţele ţării pentru a alege un câştigător naţional | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Învățământ » Începând de astăzi şi până sâmbătă: Olimpiada Naţională a Animatorilor strânge la Odorheiu Secuiesc elevi din toate judeţele ţării pentru a alege un câştigător naţional
Începând de astăzi şi până sâmbătă: Olimpiada Naţională a Animatorilor strânge la Odorheiu Secuiesc elevi din toate judeţele ţării pentru a alege un câştigător naţional

Începând de astăzi şi până sâmbătă: Olimpiada Naţională a Animatorilor strânge la Odorheiu Secuiesc elevi din toate judeţele ţării pentru a alege un câştigător naţional

Liceul „Marin Preda” din Odorheiu Secuiesc va fi gazda unui eveniment naţional de amploare. Olimpiada Animatorilor – etapa naţională – va strânge elevi şi profesori din toate judeţele ţării. Între 30 mai şi 2 iunie, aceştia vor prezenta proiecte derulate în acest an şcolar, într-o competiţie cu două secţiuni: divertisment şi dezvoltare personală. Beneficiarii activităţilor desfăşurate de animatorii socio-educaţionali din liceele pedagogice vor fi copii, tineri şi părinţi.

Colegiile şi liceele pedagogice sunt angrenate în numeroase proiecte şi activităţi de timp liber. Acestea constituie o resursă valoroasă, dar mai puţin cunoscută, iar valorificarea ei eficientă oferă oportunităţi la nivel naţional.

Olimpiada Animatorilor se constituie într-o competiţie ce are ca obiectiv descoperirea celor mai valoroase activităţi de timp liber şi aprofundarea specificului animaţiei socio-educative, într-un cadru organizat, care favorizează crearea unei viziuni profesioniste în acest domeniu. Ea implică elevi şi cadre didactice din liceele şi colegiile pedagogice, în scopul valorificării experienţelor de bună practică în domeniul activităţilor de animaţie socio-educativă.

Olimpiada Animatorilor reflectă dimensiuni ale activităţilor de timp liber organizate cu instructorii de educaţie extraşcolară şi animatorii în comunitate. Sloganul evenimentului este „Să ştii, să ştii să faci, să ştii să fii! şi promovează o serie de activităţi cu efect modelator, în care elevii îşi dezvoltă competenţele, îşi pot influenţa pozitiv atitudinea, comportamentul şi îşi dezvoltă personalitatea – extras din regulamentul oficial.

Elevii participanţi, alături de profesorii coordonatori, vor trece prin două probe, ambele având un caracter practic în evaluarea abilităţii de a organiza evenimente pentru copii, tineri şi părinţi. Arte plastice, abilităţi manuale, sport – motricitate, muzică, arta spectacolului, serbări şcolare, jocuri în natură, activităţi de cooperare, activităţi ştiinţifice sunt doar câteva exemple din grila de posibilităţi. Beneficiarii acestora vor descoperi o alternativă pentru a-şi petrece timpul liber într-o manieră educativă. O primă selecţie a participanţilor a fost făcută prin etapa judeţeană, echipa cea mai bună mergând mai departe către etapa naţională.

Pe lângă premiile oferite de organizatori, cei mai buni dintre aceştia se vor bucura şi de condiţii speciale la admitere, dacă vor opta în viitor către instituţiile superioare de educaţie.

Profesia de animator

Profesia de animator atrage multă confuzie în spaţiul românesc, deşi creşterea interesului pentru educaţie aduce tot mai multe locuri de muncă în acest domeniu şi la noi. În afara ţării, salariul acestora poate ajunge la câteva mii de euro pe lună. Locurile de muncă în urma specializării în acest domeniu variază în funcţie de grupul vizat, dar aceştia sunt în special cunoscuţi pentru activităţile din tabere şi centre de vacanţă.

Olimpiada Animatorilor este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Liceul „Marin Preda” din Odorheiu Secuiesc, în parteneriat cu Primăria Odorheiu Secuiesc şi Casa „Sf. Iosif”.

Printre invitaţii ce şi-au confirmat participarea la olimpiadă se află conducerea IŞJ Harghita, prefectul judeţului Harghita, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice din România, preşedinta Fundaţiei „Pestalozzi”, conducerea Casei „Sf. Iosif”. Casa virtuală a evenimentului poate fi accesată la www.liceulmarinpredahr.ro, unde se găsesc toate detaliile cu privire la olimpiadă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.