Incendiu puternic, în noaptea de luni spre marţi, la un gater din Frumoasa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 1 decembrie 2021
Home » Societate » Incendiu puternic, în noaptea de luni spre marţi, la un gater din Frumoasa
Incendiu puternic, în noaptea de luni spre marţi, la un gater din Frumoasa

Incendiu puternic, în noaptea de luni spre marţi, la un gater din Frumoasa

În noaptea de luni spre marţi, dispeceratul ISU „Oltul” Harghita a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la un gater aparţinând unei societăţi comerciale cu profil de fabricare a elementelor de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii, din comuna Frumoasa. La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu 2 autospeciale de lucru, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, precum şi 3 autospeciale cu 59 de pompieri civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumoasa, Mihăileni şi Nicoleşti.

La sosirea echipajelor de intervenţie ardea hala gaterului, pe o suprafaţă de circa 200 mp, cu posibilităţi de propagare la anexa învecinată şi stivele de cherestea, aflate în imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 05:20. Ca urmare a producerii acestui incendiu au ars: hala gaterului, în întregime, cu utilajele şi produsele finite din interior, 30 mc lemn, 11 ferestre, 4 seturi de mobilier, semifabricate pentru 40 de uşi, paturi, noptiere, 300 ml lambriu, podea, duşumea, 3 maşini de şlefuit, o maşină de vopsit, o maşină de prelucrat capete, o maşină de rindeluit, circular, freze, unelte de mână, strung – se spune într-un comunicat al ISU „Oltul” Harghita.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile. În urma intervenţiei s-au salvat: camera de uscare, de circa 25 mp, plină cu lemne, centrala de uscare, anexa învecinată şi întreaga cantitate de cherestea şi buşteni, depozitată în curtea gaterului, bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 700.000 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.