Incendiu la un atelier auto din Joseni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Societate » Incendiu la un atelier auto din Joseni
Incendiu la un atelier auto din Joseni

Incendiu la un atelier auto din Joseni

La fața locului intervin peste 60 de pompieri militari și voluntari

Un incendiu care a izbucnit, astăzi, la un atelier auto din comuna Joseni a cuprins o hală pe o suprafață de peste 400 metri pătrați, afectând și câteva utilaje.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, lt. Alina Ciobotariu, incendiul a fost sesizat la ora 15:29 și a cuprins una din cele două hale ale atelierului auto, reușindu-se protejarea celeilalte hale de către pompieri . Pentru stingerea lui au intervenit forțe din cadrul Detașamentului Gheorgheni (cu două autospeciale de intervenție și 8 subofițeri), Garda nr. 2 Toplița (cu o autospecială, un ofițer și 3 subofițeri), precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Suseni, Ciumani, Lăzarea, Joseni și Ditrău (cu 5 autospeciale și aproximativ 50 de pompieri voluntari).

Potrivit sursei citate, alimentarea cu apă a autospecialelor se face în navetă, de la hidrantul aflat în centrul comunei, aflat la o distanță de aproximativ un kilometru.

Lt. Alina Ciobotariu mai spunea că incendiul prezenta pericol deoarece în interiorul halei se aflau aproximativ 9 rezervoare de motorină și două butelii de oxigen, acestea fiind evacuate de forțele de intervenție.

Până în prezent se știe că pe lângă hala cuprinsă de flăcări (pe o suprafață de aproximativ 450 metri pătrați), au mai fost afectate capul tractor al unui tir și un excavator fără șenile, dar există posibilitatea ca și alte utilaje să fi fost avariate.

Incendiul a fost localizat, în prezent intervenindu-se pentru stingerea acestuia.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.