Incendiu la o casă de locuit din comuna Plăieșii de Jos | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Incendiu la o casă de locuit din comuna Plăieșii de Jos
Incendiu la o casă de locuit din comuna Plăieșii de Jos

Incendiu la o casă de locuit din comuna Plăieșii de Jos

  • În drum spre intervenție o autospecială de pompieri a fost implicată într-un accident, iar doi subofițeri au avut nevoie de îngrijiri medicale

În această după-amiază, un incendiu a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Iacobeni, comuna Plăieșii de Jos, la fața locului fiind trimise 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de stingere și autoscară, fiind alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Plăieșii de Jos.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, în drum spre intervenție, una dintre autospecialele de stingere a fost implicată într-un accident. Lt. Maxim Teodor, din cadrul ISU Harghita, preciza că incidentul a avut loc pe DN 11B, autospeciala părăsind partea carosabilă și lovind câțiva arbori, în accident nefiind implicat vreun alt autovehicul.

În urma impactului, două cadre militare acuzau probleme medicale (traumatism la membrul inferior și leziune la membru superior), iar după acordarea primelor îngrijiri la fața locului, au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate. De asemenea, autospeciala a fost avariată, fiind necesară tractarea acesteia.

În ceea ce privește intervenția de stingere, aceasta nu a fost afectată deoarece la fața locului au fost alocate mijloacele tehnice necesare gestionării cu eficiență a misiunii de răspuns.

Lt. Maxim Teodor mai preciza că incendiul a fost stins, flăcările afectând acoperișul casei, precum și două camere de locuit, fără a se înregistra victime.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.