Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Incendiu cu o persoană decedată, azi-noapte, în Vlăhița | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » Incendiu cu o persoană decedată, azi-noapte, în Vlăhița
Incendiu cu o persoană decedată, azi-noapte, în Vlăhița

Incendiu cu o persoană decedată, azi-noapte, în Vlăhița

Alte trei persoane au necesitat îngrijiri medicale

Începutul de martie a fost umbrit de un eveniment nefericit – incendiul produs, azi-noapte, la o casă de locuit din orașul Vlăhița, strada Bradului, ce a fost anunțat la dispeceratul integrat ISU-SAJ puțin după miezul nopții, la ora 00:29.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 70 mp, anexa gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și un autoturism neînmatriculat, cu pericol de propagare la locuințele învecinate.

Din nefericire, o bătrânică de 82 de ani – H.A., și-a pierdut viața, fiind găsită carbonizată, lângă pat. Alte 6 persoane au reușit să iasă la timp din casa cuprinsă de flăcări, trei dintre acestea necesitând îngrijiri medicale: o femeie – S.I., de 44 de ani, care prezenta arsuri de gradele I și II la membrele inferioare, a fost preluată de SAJ Vlăhița și un bărbat – S.I., de 56 de ani, cu arsuri de gradele II și III la cap și membrele superioare a fost preluat de echipajul SAJ Miercurea-Ciuc, ambii fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, pentru investigații medicale de specialitate. Un adolescent de 16 ani – S.A., suspect de intoxicație cu monoxid de carbon, a fost preluat de echipajul SMURD Odorheiu-Secuiesc și transportat la CPU din cadrul Spitalului Municipal Odorheiu-Secuiesc. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență  al localității Vlăhița (15 pompieri civili cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă), acesta fiind lichidat la ora 02:30. Alimentarea autospecialelor s-a realizat, cu ajutorul motopompei transportabile, din pârâul Vârghiș.

În urma incendiului au ars: casa de locuit, pe o suprafață de circa 70 mp, o anexă gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și un autoturism neînmatriculat. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile căzute din soba metalică, fără acumulare de căldură, ce au dus la aprinderea covorului. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 140.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei.

Compartimentul informare şi relaţii publice din cadrul ISU „Oltul” Harghita

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.