Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Încă un pic şi se aprobă „pumnul în gură” pentru gazetari | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Încă un pic şi se aprobă „pumnul în gură” pentru gazetari
Încă un pic şi se aprobă „pumnul în gură” pentru gazetari

Încă un pic şi se aprobă „pumnul în gură” pentru gazetari

Comisia Juridică şi Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor au dat ieri raport pozitiv Legii privind defăimarea socială. Cuantumul amenzilor a fost modificat, majorându-se amenda pentru defăimări aduse unui grup social de la maximul de 60.000 lei, la 100.000 de lei. Astfel se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă defăimarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă defăimarea vizează un grup de persoane sau o comunitate. Aceste amenzi se vor aplica oricărei defăimări făcute în spaţiul public, inclusiv în presă şi pe reţelele de socializare.

Amenzile se vor aplica printr-o decizie a unui departament special creat în cadrul CNCD, fără o decizie a unei instanţe.

Actul normativ vizează şi înfiinţarea, în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a Departamentului pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei, care are ca atribuţii să aplice sancţiunile contravenţionale persoanelor fizice şi juridice care discriminează social, să elaboreze ghiduri de bune practici în materie, să verifice implementarea măsurilor de promovare a demnităţii umane, dar şi să asigure asistenţa de specialitate. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.