Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Încă un bob zăbavă până la semnarea contractului | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Încă un bob zăbavă până la semnarea contractului
Încă un bob zăbavă până la semnarea contractului

Încă un bob zăbavă până la semnarea contractului

 Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc va fi vândută pentru 3.500.000 lei

 

Rectificare de buget

Vineri, 10 octombrie 2014, Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc întrunit în şedinţă extraordinară a aprobat o rectificare în Lista de investiţii pe anul 2014. Este vorba despre o sumă în valoare de 515,37 mii lei care va fi folosită – în cadrul programului din fondul european de dezvoltare regională – pentru „reabilitare termică corp principal Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea-Ciuc”.

 

Reabilitări termice

În aceeaşi şedinţă s-au aprobat două modificări la Hotărârile nr. 70 şi 111 din 2013 ale Consiliului local, prima privind aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit din strada Pieţii 7/A/B/C/D/E, respectiv modificarea proiectului privind 11 blocuri cu regim de înălţime P+4 E. În cazul acestor 11 blocuri modificarea se referă la cheltuielile eligibile şi neeligibile în felul următor: s-a aprobat valoarea totală de 10,1 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de circa 4,5 milioane lei, iar contribuţia proprie la cheltuielile eligibile, inclusiv contribuţia Asociaţiei de proprietari este de 2,9 milioane lei şi contribuţia proprie la cheltuieli neeligibile este de 2,6 milioane lei, inclusiv TVA-ul aferent.

 

O altă modificare

S-a aprobat, de asemenea, o modificare la o hotărâre a Consiliului local municipal Miercurea-Ciuc, mai veche – Hotărârea nr. 128/2012 privind aprobarea exproprierii pentru cauză de utilitate publică a unor imobile necesare realizării lucrărilor de interes public „Amenajarea drumului de ocolire a municipiului Miercurea-Ciuc, tronson nord-est, lungime 3.050 m”, în sensul modificării şi completării poziţiilor nr. 1-58, respectiv nr. 137 din lista imobilelor supuse exproprierii, cu proprietarii acestora şi sumele individuale aferente despăgubirilor. Persoanele în cauză vor fi înştiinţate în legătură cu această hotărâre.

 

Casa de cultură nu va mai fi a sindicatelor

După cum ne-a informat în conferinţa de presă preşedintele şedinţei extraordinare, Füleki Zoltán, achiziţionarea Casei de cultură a sindicatelor nu a fost o hotărâre de moment. Această decizie a fost pregătită în sensul că s-au prevăzut în buget sume rezultate din economii şi, în sfârşit, acum, într-un moment propice s-a putut trece la fapte concrete, respectiv s-a putut aproba achiziţionarea imobilului Casa de cultură a sindicatelor cu o suprafaţă de 2.249 mp, aflată în proprietatea tabulară a Uniunii Generale a Sindicatelor din România, reprezentată de ŞMDA Mureş Insolvency SPRL, cu suma de 3.500.000 lei, conform procesului verbal de negociere. În hotărâre se mai precizează faptul că se aprobă achitarea de către municipiul Miercurea-Ciuc în favoarea Insolvecy SPRL a sumei de 3.500.000 lei, reprezentând contravaloarea imobilului, iar plata se va face în trei rate, prima rată de 2.300.000 lei până la data de 31.10.2014, a doua rată de 600.000 lei se va achita până la data de 31.10.2015, iar cea de-a treia rată în sumă tot de 600.000 lei se va achita până la data de 31.10.2016. Urmează, aşadar, să se efectueze demersurile pentru perfectarea şi semnarea contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică.

În legătură cu acest subiect, după cum ne-a informat în conferinţa de presă consilierul Fülöp Árpád Zoltán, unul dintre negociatori, mai putem aşterne pe hârtie informaţia conform căreia toate datoriile acumulate de casa de cultură de-a lungul anilor vor fi suportate şi achitate de către vânzător, dar nici pentru cumpărător nu va fi chiar uşor, cea mai grea dintre probleme va fi rezolvarea încălzirii, lucru care a creat cele mai mari probleme conducerii casei de cultură, care a fost pusă în situaţia de a refuza trupe de teatru pentru că nu putea asigura încălzirea sălii de spectacole – o sală cu 724 de locuri şi o scenă având o adâncime de 18 şi o lăţime de 12 metri.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.