Încă se mai aruncă molozul pe terenurile de la marginea municipiului Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 8 august 2022
Home » Agricultură/Ecologie » Încă se mai aruncă molozul pe terenurile de la marginea municipiului Miercurea Ciuc
Încă se mai aruncă molozul pe terenurile de la marginea municipiului Miercurea Ciuc

Încă se mai aruncă molozul pe terenurile de la marginea municipiului Miercurea Ciuc

În zona Lacului Şuta se pare că devine obişnuinţă aruncarea deşeurilor

În Miercurea Ciuc se poate scăpa civilizat de orice fel de deşeu, inclusiv de moloz. Firmele de salubritate din municipiu oferă această posibilitate, e adevărat, contra-cost.

Şi, totuşi, unele persoane fizice sau societăţi comerciale aleg în continuare să scape de deşeuri, fie menajere sau rămase în urma lucrărilor de renovare, pe terenuri din preajma municipiului reşedinţă de judeţ. De exemplu, în zona Şuta, cum intri de la drumul care leagă Miercurea Ciuc de Leliceni spre lac te întâmpină, după câţiva metri, chiar lângă drum, saci plini de moloz. Şi asta chiar la începutul drumului către fostul Lac Şuta (care, apropo, tot e vorba de ani buni că se va reamenaja, însă nu se întâmplă nimic…), la baza derdeluşului improvizat, unde pe timpul iernii se dau copii şi nu numai cu săniile, celofanul etc.

De asemenea, ieri dimineaţă, până la locul unde sunt aruncaţi sacii de moloz şi alte deşeuri se pot vedea şi urme (relativ) proaspete de cauciucuri, semn că cineva nu demult a fost acolo cu un autoturism…

Mai departe, dacă continui drumul către lac, întâlneşti alte grămezi de moloz.

Ieri dimineaţă, chiar pe drum, se putea vedea şi ceva mai aparte. O oaie devorată de sălbătăciuni sau de câini fără stăpâni.

Peisajul a devenit dezolant deja, atât datorită vremii, cât şi a gunoaielor.

Poate, totuşi, ar trebui să mai verifice autorităţile abilitate, din când în când, ce se mai depozitează pe terenurile de la marginea oraşului.

Pentru că nu e singura zonă din preajma municipiului Miercurea Ciuc unde unele societăţi comerciale (într-adevăr, unele deşeuri par la prima vedere a proveni de la anumite societăţi comerciale care au efectuat lucrări de renovare) sau persoane fizice aruncă deşeurile rezultate în urma lucrărilor de renovare. Şi nu de ieri, de azi.

(Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.