Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Încă o lună până la cel mai important festival de muzică rock din judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Parteneriate media » Încă o lună până la cel mai important festival de muzică rock din judeţul Harghita
Încă o lună până la cel mai important festival de muzică rock din judeţul Harghita

Încă o lună până la cel mai important festival de muzică rock din judeţul Harghita

După două experienţe reuşite cu Gastro Blues Fest, Organizaţia GeoEcologică ACCENT a pregătit un eveniment de excepţie şi pentru iubitorii muzicii rock: Tuşnad Gastro Rock Fest. În perioada 27-29 august, în Harghita vor veni câteva formaţii care au file în cartea de istorie a muzicii rock româneşti: Iris, Timpuri Noi, Compact. Alături de acestea, pe scena festivalului vor urca şi trupe care au ajuns deja la maturitate; Luna Amară (cu peste două decenii de activitate), Byron sau Robin And The Backstabbers.

Pe lângă muzică, cei care vor merge la Băile Tuşnad vor avea parte şi de alte activităţi: pot merge în drumeţie, pot încerca o plimbare cu căruţa şi un picnic în natură ori chiar să călărească, pot încerca traseele de cicloturism şi chiar să închirieze biciclete electrice sau pot poza animalele sălbatice din observatoarele ridicate în zonă.

Aşadar, trei zile pline pentru toţi gurmanzii iubitori de rock şi natură.

Program

Pe lângă muzică, cei care vor ajunge la festival vor avea parte şi de sesiuni de gastronomie cu degustare de vinuri. Sâmbătă şi duminică, între orele 12:30 şi 14:00 şi 15:00-16:30, vor fi prezentate preparate culinare, pregătite de maeştri bucătari locali, şi vinurile recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea, pentru a fi consumate lângă acestea.

În ceea ce priveşte muzica, programul festivalului va fi următorul:

  • Vineri, 27 august

18:00 Ramm-Brand(t)

19:00 Jurjak

20:15 Robin And The Backstabbers

21:30 Luna Amară

  • Sâmbătă, 28 august

18:00 Teddy Queen

19:00 FusionCore

20:15 Toulouse Lautrec

21:30 Byron

  • Duminică, 29 august

18:00 Riff

19:00 Timpuri Noi

20:15 COMPACT – Paul Ciuci

21:30 IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Bilete şi abonamente

Preţul unui abonament este de 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziţionează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Preţul unui bilet Gastro+abonament festival este de 260 lei. Acestea poit fi achiziționate de pe site-ul iabilet.ro.

Biletele de o zi vor putea fi achiziţionate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile şi în funcţie de capacitatea maximă permisă de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

***

Organizat sub brandul Tuşnad Gastro Fest – # ecofriendlyfestivals, festivalul reprezintă un concept în care muzica live se împleteşte armonios cu gastronomia, oferind populaţiei oraşului-gazdă, a judeţului şi a zonelor învecinate apartenenţă la o comunitate cu care rezonează, fără a fi nevoie să călătorească pe distanţe mari pentru aceasta. Conceptul #TusnadFest a fost iniţiat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primăria Băile Tuşnad, şi este dedicat atât promovării gastronomiei locale şi zonei ca destinaţie de ecoturism, cât şi promovării unor genuri muzicale apreciate la scară largă şi creării de comunităţi pe baza afinităţii cu acestea.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.