Înălţătoare zi de Înălţare la Tulgheş | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Înălţătoare zi de Înălţare la Tulgheş
Înălţătoare zi de Înălţare la Tulgheş

Înălţătoare zi de Înălţare la Tulgheş

După atâtea zile de ploaie rece, iată, azi, de Înălţare, ne-a dăruit Dumnezeu o zi frumoasă, însorită şi liniştită. Tulgheşenii s-au adunat ca de fiecare dată la această zi  de mare praznic la bisericuţa-monument de la Pârâul lui Marc, să se îmbrace din nou, în  bucuria înălţării preaiubitului Fiu, să-şi omagieze eroii şi, odată cu ei, pe toţi cei plecaţi ai lor.

Cu drapelele tricolore în frunte şi coroane de flori, elevii Şcolii Gimnaziale Tulgheş au pornit încolonaţi spre bisericuţă, acolo unde,  în fiecare an la zi de Înălţare, înălţăm şi noi rugăciuni şi cântece în memoria şi onoarea celor care şi-au dat viaţa pentru ca noi, urmaşii lor, să ne putem bucura de plaiurile acestea atât de frumoase şi dăruite de Dumnezeu, în pace şi bună înţelegere.

După obişnuitul tedeum, înălţarea jertfelor sfinţite şi intonarea imnului de stat,  d-l primar Marcel Vancu, de curând reales în fruntea comunei, ne-a impresionat în mod deosebit cu alocuţiunea dumnealui, care s-a dovedit a fi o foarte frumoasă filă de istorie locală şi nu numai.

A urmat depunerea de coroane, după care programul literar-artistic realizat de copiii şcolii ne-a îmbălsămat sufletele. Corul clasei a V-a, dirijat de d-na profesoară Mihaela Vătămanu, s-a împletit cu poeziile elevilor din clasele I-IV, ca o poveste ce se ridica spre cer, iar lumea asculta aşa cum doar în copilărie mai ascultam legendele istorice spuse pe la şezători de bătrânii noştri.

După spectacolul răsplătit din plin cu aplauzele celor prezenţi, am mai stat la o poză de grup pe treptele monumentului, ne-am oprit la o poveste  pe cerdacul bisericuţei de lemn, am mărturisit încă o dată că ,,Hristos s-a înălţat” şi apoi am plecat spre case mulţumiţi şi fericiţi că, iată, ne-a învrednicit Dumnezeu să sărbătorim împreună şi în acest an Înălţarea şi să ne omagiem în pace eroii.

Lăcrămioara Pop,
referent
, Căminul Cultural Tulgheş

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.