Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În urma unor controale realizate la angajatorii din domeniul construcţiilor Inspectorii ITM Harghita au acordat patru amenzi, iar un angajator a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate »
În urma unor controale realizate la angajatorii din domeniul construcţiilor
Inspectorii ITM Harghita au acordat patru amenzi, iar un angajator a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată
<h5><i>În urma unor controale realizate la angajatorii din domeniul construcţiilor</i></h5> Inspectorii ITM Harghita au acordat patru amenzi, iar un angajator a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată

În urma unor controale realizate la angajatorii din domeniul construcţiilor
Inspectorii ITM Harghita au acordat patru amenzi, iar un angajator a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată

În cursul săptămânii trecute, la nivel naţional, s-a desfăşurat o campanie privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Obiectivele campaniei au fost identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare sau a celor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare sau diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care își desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor a prevederilor legale menţionate.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Harghita, la nivelul judeţului nostru, au fost controlaţi 23 de agenţi economici şi au fost aplicate 18 sancţiuni, dintre care 14 avertismente şi 4 amenzi în valoare totală de 28.300 de lei. De asemenea, în cazul unui angajator s-a dispus sancţionarea conform Codului Muncii pentru muncă nedeclarată.

În ceea ce priveşte securitatea în muncă, deficienţele constatate de către inspectorii ITM au fost cazuri în care: nu purta casca de protecţie, nu era asigurată semnalizarea de securitate în jurul săpăturilor executate, schelele nu erau dotate cu balustradă de protecţie, locul de muncă la înălţime nu era asigurat corespunzător. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.