Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În urma unor acţiuni la nivelului judeţului: Douăzeci de infracţiuni constatate în 6 zile de poliţiştii IPJ Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » În urma unor acţiuni la nivelului judeţului: Douăzeci de infracţiuni constatate în 6 zile de poliţiştii IPJ Harghita
În urma unor acţiuni la nivelului judeţului: Douăzeci de infracţiuni constatate în 6 zile de poliţiştii IPJ Harghita

În urma unor acţiuni la nivelului judeţului: Douăzeci de infracţiuni constatate în 6 zile de poliţiştii IPJ Harghita

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a organizat săptămâna trecută mai multe acţiuni de prevenire a faptelor ce aduc atingere climatului de normalitate civică, a siguranţei traficului, precum şi a siguranţei persoanei şi patrimoniului.

În cele 6 zile, se precizează într-un buletin de presă emis de IPJ Harghita, au participat 217 poliţişti, din care 160 din cadrul departamentului de ordine publică, 35 de la Poliţia Rutieră, 18 de investigaţii criminale şi 4 din cadrul altor structuri. Aceştia au constatat 20 de infracţiuni, din care 7 au fost de natură judiciară, 6 infracţiuni în cadrul circulaţiei, iar alte 7 au fost încadrate la alte acte normative.

De asemenea, au fost aplicate aproape 800 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe amenzi, 679, au fost acordate ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie; majoritatea s-au dat pentru depăşirea vitezei regulamentare. Un număr important de sancţiuni au fost acordate pe legea privind sancţionarea faptelor prin care se aduc atingere climatului de normalitate civică (45) sau în domeniul ordinii publice (62).

Conform sursei citate, în urma acestor acţiuni au fost aplicate amenzi în valoare de peste 220.000 de lei, au fost reţinute 40 de permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi s-au confiscat bunuri în valoare de aproape 6.000 de lei.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.