Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Copil internat în spital după ce a fost atacat de un urs | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Copil internat în spital după ce a fost atacat de un urs
Copil internat în spital după ce a fost atacat de un urs

Copil internat în spital după ce a fost atacat de un urs

Un copil de 14 ani, care se afla la o stână de vite, a fost atacat de un urs şi a fost internat la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu multiple plăgi muşcate.

Băiatul avea grijă de o cireadă de vaci la o stână dintr-o zonă împădurită din apropierea satului Jolotca şi a povestit că, la un moment dat, a fost atacat din spate de un urs.

Animalul l-a muşcat mai întâi de coapsa dreaptă şi l-a trântit la pământ, apoi l-a muşcat de femurul stâng. Copilul i-a povestit asistentului de pe ambulanţă că a stat nemişcat, aşa cum citise că se procedează în astfel de situaţii, iar la un moment dat ursul a plecat fără să atace vreuna dintre vite.

Imediat după ce animalul a plecat, băiatul a reuşit să-l apeleze pe unchiul său, cu care tocmai vorbise înainte de atac, iar acesta a sunat la numărul de urgenţă 112.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au declarat că băiatului i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal din Gheorgheni, cu multiple plăgi muşcate la femurul stâng şi deasupra coapsei drepte.

El a fost internat la Secţia de chirurgie şi s-a intervenit pentru tratament de specialitate la plăgile suferite.

Este a cincea persoană care ajunge la spital în urma unor atacuri ale urşilor, produse la stâne sau în păduri din Harghita. De asemenea, mai multe animale au fost ucise de sălbăticiuni.

Anul trecut, în Harghita s-au înregistrat 200 de cazuri în care urşii au provocat pagube în culturile agricole şi au ucis animale domestice, iar mai multe persoane au fost atacate, nefiind înregistrat nici un deces.

Potrivit evaluărilor efectuate de specialişti în primăvara acestui an, în pădurile harghitene trăiesc între 800 şi 1.000 de urşi. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.