În urma exploziei de la Siculeni, proprietarul apartamentului a murit la spital | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » În urma exploziei de la Siculeni, proprietarul apartamentului a murit la spital
În urma exploziei de la Siculeni, proprietarul apartamentului a murit la spital

În urma exploziei de la Siculeni, proprietarul apartamentului a murit la spital

Duminică dimineaţă, o explozie a unei butelii, urmată de un incendiu, a afectat liniştea din comuna harghiteană Siculeni. A fost un incident care s-a produs pe balconul unui apartament de la etajul 2, iar în urma incendiului, două persoane, tată şi fiu, au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp. Din păcate, proprietarul apartamentului a pierdut lupta cu viaţa, iar fiul său este, în continuare, internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita, pompierii au fost anunţaţi despre producerea exploziei şi a incendiului duminică dimineaţă, la ora 10:12.

explosiculeni1La faţa locului – spunea purtătorul de cuvânt al inspectoratului, Alina Ciubotariu – s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi una SMURD. Echipele de pompieri, împreună cu Serviciul de Voluntari din Siculeni, au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului.

În urma exploziei şi a incendiului, două persoane au fost rănite grav. A.E., care era şi proprietarul apartamentului, avea 52 de ani, a suferit arsuri de gradul II, III şi IV pe 60-65% din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate şi căile respiratorii, preciza Alina Ciubotariu. Avea arsuri pe faţă, gât, torace, mâini şi coapsă. Fiul său, A.L., de 23 de ani, a suferit arsuri de gradul II şi III pe 40-45% din suprafaţa corpului.

În prima fază, spunea Alina Ciubotariu, A.E. a fost preluat de ambulanţa SAJ, iar A.L. de echipajul SMURD şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Miercurea-Ciuc. Apoi, cei doi au fost transportaţi, cu un elicopter al MAI, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Din păcate, acolo, A.E. a decedat.

„Cauza probabilă a incendiului a fost scânteile mecanice, produse în urma alimentării defectuoase cu combustibil a sistemelor de încălzire. Practic, aveau o centrală termică pe gaz şi încercau să racordeze buteliile la centrala respectivă”, preciza purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

În urma incendiului a ars tocul tâmplăriei şi o mobilă de pe balcon – nefiind afectat nici unul dintre apartamentele blocului respectiv – iar pagubele materiale au fost evaluate la 700 lei şi au fost salvate bunuri de 50.000 lei.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.