În ultimele 24 de ore: Cinci apeluri la 112 pentru a anunța prezența unor urși în mai multe localități | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Societate » În ultimele 24 de ore: Cinci apeluri la 112 pentru a anunța prezența unor urși în mai multe localități
În ultimele 24 de ore: Cinci apeluri la 112 pentru a anunța prezența unor urși în mai multe localități

În ultimele 24 de ore: Cinci apeluri la 112 pentru a anunța prezența unor urși în mai multe localități

Un număr de cinci apeluri au fost primite la SNUAU 112, în ultimele 24 de ore, prin care se anunța prezența unor urși în localitățile Morăreni, Băile Tușnad, Borsec și Izvoru Mureșului. De fiecare dată, pentru asigurarea zonei, la fața locului s-a deplasat un echipaj SAJ și unul IJJ Harghita.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IJJ Harghita, primul apel a fost primit ieri, la ora 08:30, care anunța prezența unui urs în apropierea satului Morăreni, comuna Lupeni, într-o zonă de pășunat situată lângă pădure. La sosirea echipajului de jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc, ursul nu se afla acolo. Apelantul a relatat că ursul a fost observat în pădure, fără ca animalul să prezinte un pericol imediat.

Tot ieri, la ora 08:40, a fost primit cel de-al doilea apel, o femeie anunțând despre prezența unui urs pe o stradă din Băile Tușnad, în apropierea unor containere de deșeuri menajere. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad. Ursul a plecat singur din zona unde i-a fost semnalată prezența.

La ora 21:36, o a treia persoană semnala prezența a trei urși în apropierea unor blocuri din orașul Borsec. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică, format din jandarm și polițist, dar urșii nu mai erau prezenți în zonă. Aceștia au fost atrași de deșeurile menajere depozitate la containerele de lângă blocurile de locuințe.

La ora 22:00, o femeie a anunțat faptul că un urs se află în curtea unei case din Băile Tușnad. Echipajul de jandarmerie sosit la fața locului a îndepărtat ursul înspre pădurea din apropiere.

În această dimineață, la ora 07:08, a fost anunțată prezența unui urs în curtea unei case din Izvoru Mureșului. La sosirea echipajului de ordine publică, format din jandarm și polițist, ursul părăsise deja zona, nu înainte de a provoca unele daune materiale apelantei.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, atrag atenția, ca de fiecare dată, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.