Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În ultimele 2 săptămâni, în Harghita incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost de 0,18/1.000 de locuitori | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Sănătate » În ultimele 2 săptămâni, în Harghita incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost de 0,18/1.000 de locuitori
În ultimele 2 săptămâni, în Harghita incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost de 0,18/1.000 de locuitori

În ultimele 2 săptămâni, în Harghita incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a fost de 0,18/1.000 de locuitori

Prefectul de Harghita, Ion Proca, a declarat luni că, în ultimele 2 săptămâni, în judeţ s-au înregistrat 67 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă o medie de 0,18 infectaţi la o mie de locuitori. Declaraţia a fost făcută luni, în contextul adoptării hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita privind posibilitatea redeschiderii spaţiilor interioare ale restaurantelor, cafenelelor sau sălilor de spectacole.

„Acum, nu e rău. Nu spunem neapărat că e bine. Cifrele din această hotărâre devin alarmante în momentul în care se depășește nivelul de 1,5 infectaţi la mia de locuitori. În ultimele două săptămâni, în Harghita am avut 67 de cazuri. Aceasta înseamnă o medie de 0,18 (n.n. – persoane infectate la mia de locuitori), ceea ce ne include în situaţia fericită de a putea să deschidem (n.n. – spaţiile din interiorul restaurantelor, cafenelelor sau sălilor de spectacole) cu inima împăcată. Nu peste tot. Aceste hotărâri vor fi luate pe baza deciziei comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, în funcţie de realitatea fiecărui loc.

Atenţie foarte mare, pentru că lucrurile se pot schimba. Şi ar fi păcat să schimbăm din greșeală, din neatenţie sau poate dintr-un scepticism inspirat al unora (…) o statistică ce pare să fie în momentul de faţă favorabilă nouă”, a spus prefectul Ion Proca, într-o intervenţie pe care a avut-o împreună cu președintele Consiliului Judeţean Harghita.

n 15 noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în 24 de ore

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei și până marţi a fost confirmat un număr de 717 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 15 mai multe decât în ziua anterioară. Potrivit buletinului informativ remis de Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita, din totalul persoanelor confirmate cu virusul COVID-19, 614 s-au vindecat (cinci pacienţi vindecaţi în ultimele 24 de ore), 27 sunt decedate, 65 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, Spitalele Gheorgheni și Topliţa, iar 11 sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, 137 de persoane se află în carantină la domiciliu. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.