În Topliţa, iluminatul de sărbători s-a aprins de 1 Decembrie | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » În Topliţa, iluminatul de sărbători s-a aprins de 1 Decembrie
În Topliţa, iluminatul de sărbători s-a aprins de 1 Decembrie

În Topliţa, iluminatul de sărbători s-a aprins de 1 Decembrie

Au trecut deja 7-8 ani de când topliţenii aprind iluminatul festiv de sărbători cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, ne spunea că ieri, după depunerea de coroane de flori, manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie s-au mutat în parcul central. Acolo au fost premiaţi olimpicii şi campionii naţionali, după care locuitorii au fost invitaţi la un vin fiert şi la o mâncare caldă.

După lăsarea întunericului, în jurul orei 17:00, a avut loc un foc de artificii, iar imediat după acesta s-a dat drumul iluminatului de sărbători.
Stelu Platon spunea că până după Sfântul Ion, când se vor demonta ornamentele, în fiecare zi, în zona centrală, la difuzoarele montate, se vor auzi colinde româneşti, dar şi din repertoriul internaţional.

În ceea ce priveşte ornamentele, edilul spunea că noutatea pentru acest an vor fi aşa-zisele lumini curgătoare, montate pe un set de neoane. Dar s-au păstrat şi cele din anii trecuţi, aşa că oraşul va fi mai împodobit faţă de 2013. De asemenea, în intersecţia din centrul oraşului, care face legătura cu cele 3 direcţii (Târgu-Mureş, Miercurea-Ciuc şi Borsec), a fost pus un brad de peste 20 de metri înălţime, aşa că oricine tranzitează oraşul, vrând-nevrând, îl va vedea.

„Ţinem foarte mult la aspectul oraşului, pentru că de regulă, de sărbători, vin destul de mulţi musafiri la pensiunile şi cabanele din zonă, plus că de Crăciun, ca în fiecare an, sperăm să înceapă şi sezonul de schi. Din momentul acela şi până în martie, cel puţin în weekend, este un aflux foarte mare de turişti”, spunea edilul oraşului.

Acesta a mai amintit faptul că până la sfârşitul anului, undeva în preajma Crăciunului, se speră să se dea în folosinţă centrul wellness, care va deveni, astfel, una dintre cele mai importante investiţii din zonă în domeniul turismului. Centrul va beneficia de un bazin acoperit, saune, jacuzzi, sală de fitness.

În final, Stelu Platon a transmis, cu ocazia Zilei Naţionale, tuturor românilor din judeţ multă sănătate, iar sărbătorile de iarnă care se apropie să-i găsească lângă familii şi să le sărbătorească aşa cum se cuvine.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.