Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În Topliţa au început lucrările pentru amenajarea unui loc de joacă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » În Topliţa au început lucrările pentru amenajarea unui loc de joacă
În Topliţa au început lucrările pentru amenajarea unui loc de joacă

În Topliţa au început lucrările pentru amenajarea unui loc de joacă

  • Acesta va fi situat în incinta stadionului

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Topliţa”, derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, prevede construirea a două săli de sport aferente Şcolilor Gimnaziale „Sfântu Ilie” şi „Andrei Şaguna”, precum şi amenajarea unui spaţiu de joacă într-o zonă frecventată a municipiului Topliţa, toate fiind realizate prin fonduri europene.

Primăria municipiului Topliţa a anunţat, pe pagina de Facebook a instituţiei, că miercuri au început lucrările la amenajarea spaţiului de joacă pentru copii, acesta urmând să cuprindă şi spaţii verzi, zone de recreere pentru locuitorii municipiului.

Potrivit descrierii proiectului de pe pagina de Internet a primăriei (primariatoplita.ro), se va amenaja un parc pe o suprafaţă de 3.209 mp, care va cuprinde locuri de joacă pentru copii, cu diferite vârste, dar şi cu spaţii verzi şi zone de recreere pentru părinţi şi ceilalţi locuitori ai oraşului.

Accesul şi aleile se vor realiza din pavaj tip piatră cubică, cu borduri pe contur. Gazonul va fi de două feluri: unul artificial pentru perimetrul de joacă unde sunt amplasate structurile de joacă; gazon natural, însămânţat, în restul terenului, unde vor fi plantaţi arbori ornamentali şi plante decorative.

Băncile vor avea formă de semicerc şi vor urmări forma aleilor. Suportul băncilor va fi din cărămidă plină, aparentă, iar şezutul din lamele din lemn.

Stâlpii de iluminat vor avea două surse de lumină, cu alimentare de la panouri fotovoltaice, monocristaline, cu protecţie la supraîncărcare şi descărcare.

Elementele pentru structuri de joacă vor fi realizate, parţial din lemn şi plastic rezistent. Se doreşte achiziţionarea de figurine cu arc cu diverse teme (căluţ, delfin, raţă, motor), leagăn pentru două persoane, tobogan, ansamblu de căţărat, ansamblu de căţărat cu tobogane, carusel pentru copii mici.

Valoarea acestei componente este de aproape 670 mii de lei, TVA inclus, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.