În şedinţă extraordinară: Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat completarea şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015 | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » În şedinţă extraordinară: Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat completarea şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015
În şedinţă extraordinară: Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat completarea şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015

În şedinţă extraordinară: Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat completarea şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015

Joi, 10 septembrie 2015, Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc întrunit în şedinţă extraordinară a aprobat completarea şi modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015.

La partea de venituri: s-a aprobat suplimentarea subcapitolului „sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor salariale din învăţământ”, în conformitate cu Dispoziţia nr. 17/6 august 2015 a Ministerului Finanţelor Publice, cu suma de 1.950 mii lei. La articolul 2, s-a aprobat modificarea repartizării pe trimestrele III şi IV a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate pentru plata salariilor, sporurilor şi alte drepturi salariale, precum şi contribuţiile aferente, conform adresei nr. 56893/4 septembrie 2015 – este vorba despre suma de 165 mii lei în trimestrul IV. La articolul 3, s-a aprobat suplimentarea părţii de venit la subcapitolul donaţii/sponsorizări cu suma de 45 mii lei. Articolul 4 din hotărâre se referă la suplimentarea părţii de venit la subcapitolul ,,retehnologizarea centralelor termice şi electrice de termoficare”, cu suma de 6.370 mii lei.

La partea de cheltuieli: fără a intra în detalii, s-a aprobat suplimentarea cheltuielilor salariale la subcapitolele – învăţământul preşcolar, învăţământul primar, învăţământul secundar inferior, învăţământul secundar superior, cu modificările şi completările ulterioare, privind cheltuielile salariale; s-a aprobat suplimentarea cheltuielilor la investiţii, plăţi efectuate în anii precedenţi şi recuperate în anul curent; precum şi suplimentarea cheltuielilor la alte servicii. Totalul general la partea de cheltuieli arată astfel: 8.365 mii lei/an; 8.200 mii lei/trimestrul III; şi 165 mii lei/trimestrul IV.

 

 Alte hotărâri

Consiliul local a aprobat modificarea anexei la Hotărârea 130/2015 privind contractul de colaborare în vederea organizării unui eveniment sportiv, în sensul specificării în temeiul legal al art. 124 din Legea 215/2001. Altfel spus, s-a validat Hotărârea 130/2015.

O altă hotărâre aprobată a fost Hotărârea 116/2015 privind concesionarea fără licitaţie publică a terenului aferent atelierelor situate în municipiu, strada Salcâm, nr. 1, în favoarea SC ECO CSIK SRL, în sensul specificării în preambulul hotărârii, art. 16, alin. (2) din Legea serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, drept urmare Consiliul local a validat Hotărârea 116/2015.

 

 La solicitarea Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita

Având în vedere adresa 12548/2015 a Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, prin care se solicită completarea şi validarea unor hotărâri (9 la număr), Consiliul local, în şedinţa extraordinară, a validat hotărârile la care s-a referit Instituţia Prefectului.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.