De mâine dimineață, timp de 2 săptămâni: În Miercurea Ciuc şi alte 12 localităţi, barurile, discotecile, cluburile şi jocurile de noroc se închid | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 martie 2023
Home » Societate »
De mâine dimineață, timp de 2 săptămâni:
În Miercurea Ciuc şi alte 12 localităţi, barurile, discotecile, cluburile şi jocurile de noroc se închid
<h5><i>De mâine dimineață, timp de 2 săptămâni:</i></h5> În Miercurea Ciuc şi alte 12 localităţi, barurile, discotecile, cluburile şi jocurile de noroc se închid

De mâine dimineață, timp de 2 săptămâni:
În Miercurea Ciuc şi alte 12 localităţi, barurile, discotecile, cluburile şi jocurile de noroc se închid

  • De asemenea, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, masca devine obligatorie

În cele 13 localităţi din judeţ în care se vor închide barurile (inclusiv terasele acestora), discotecile şi cluburile incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este, în ultimele 14 zile, mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Decizia a fost luată astăzi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita. Astfel, conform hotărârii CJSU Harghita nr. 26/08.10.2020, localităţile în care nu sunt permise activităţile amintite, în perioada 9-23 octombrie, sunt: Brădeşti, Cârţa, Ciumani, Dăneşti, Gălăuţaş, Mădăraş, Miercurea Ciuc, Mihăileni, Păuleni Ciuc, Racu, Sânmartin, Siculeni şi Vlăhiţa.

În aceste localităţi nu este permisă nici activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia agenţiilor de pariuri şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi măsurilor de siguranţă sanitară.

Totuşi, se pot desfăşura evenimente publice sau private – concerte, spectacole, târguri, bâlciuri sau evenimente sportive – doar cu condiţia respectării măsurilor de distanţare şi siguranţă sanitară în vigoare. Sărbătorile religioase pot fi organizate, însă la acestea pot participa doar persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă.

CJSU Harghita „recomandă ferm purtarea măştii pe toată durata deplasării în afara domiciliului”

În cele 13 localităţi amintite se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, pe o rază de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ.

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă „recomandă ferm purtarea măştii pe toată durata deplasării în afara domiciliului”, în timp ce persoanelor vulnerabile li se recomandă să evite frecventarea locurilor publice aglomerate.

În localităţile unde se impun restricţiile, autorităţile locale au obligaţia de a efectua lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare.

Potrivit hotărârii CJSU Harghita, în toate localităţile judeţului se vor decala orele de început şi sfârşit ale activităţii instituţiilor, pentru reducerea aglomerării la orele de vârf, se va organiza munca la distanţă în instituţii publice, acolo unde este posibil, pentru a se reduce aglomerarea din birouri.

Totodată, se introduce obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către asociaţiile de proprietari cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.