Coronavirus în Harghita: Aproape 50 de noi cazuri într-o singură zi și 252 de la începutul săptămânii | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 7 octombrie 2022
Home » Sănătate » Coronavirus în Harghita: Aproape 50 de noi cazuri într-o singură zi și 252 de la începutul săptămânii
Coronavirus în Harghita: Aproape 50 de noi cazuri într-o singură zi și 252 de la începutul săptămânii

Coronavirus în Harghita: Aproape 50 de noi cazuri într-o singură zi și 252 de la începutul săptămânii

În județul Harghita, de la începutul pandemiei și până astăzi au fost confirmate un număr total de 1.225 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 49 mai multe decât în ziua precedentă. Conform raportărilor zilnice, în această săptămână în județ au fost confirmate 252 de noi cazuri de persoane infectate cu noul virus.

Potrivit informațiilor furnizate astăzi de Prefectura Harghita, din totalul persoanelor confirmate cu noul coronavirus, 867 s-au vindecat (7 pacienți în 24 de ore), 223 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc și în Spitalul Gheorgheni, 87 sunt în izolare la domiciliu și 48 au decedat. De asemenea, 507 persoane se află în carantină la domiciliu.

Conform sursei citate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a aprobat în ședința extraordinară de ieri scenariile propuse de către consiliile de administrație a unităților școlare şi avizate de către inspectoratul școlar judeţean şi de către direcţia de sănătate publică pentru săptămâna viitoare. Astfel, din cele 423 de unități școlare care funcționează în județ, 284 au optat pentru scenariul verde și 139 pentru scenariul galben. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.