În jur de o sută de pompieri militari și voluntari intervin la un incendiu care a cuprins o pășune împădurită | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » În jur de o sută de pompieri militari și voluntari intervin la un incendiu care a cuprins o pășune împădurită
În jur de o sută de pompieri militari și voluntari intervin la un incendiu care a cuprins o pășune împădurită

În jur de o sută de pompieri militari și voluntari intervin la un incendiu care a cuprins o pășune împădurită

Astăzi, pe raza comunei Cârța a fost semnalat un incendiu de pășune împădurită, inițial în zonă acționând atât echipaje de pompieri militari din Miercurea Ciuc și Bălan, cât și pompieri voluntari din patru comune.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul” Harghita, cpt. Alina Ciobotariu, spunea că cele două echipe sunt ajutate de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Cârța, Tomești, Mădăraș și Sândominic, în total intervenind în zonă în jur de 100 de pompieri militari și voluntari.

Cpt. Alina Ciobotariu a mai spus că în prezent se acționează pentru lichidarea incendiului care se manifestă în focare izolate pe 8 hectare, dar intervenția este îngreunată din cauza terenului accidentat și a vântului.

Un alt incendiu care se manifestă pe aproximativ 50 de ari a cuprins resturi de exploatare forestieră în raza localității Jolotca. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.