Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În decurs de câteva ore: 4 incendii | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » În decurs de câteva ore: 4 incendii
În decurs de câteva ore: 4 incendii

În decurs de câteva ore: 4 incendii

Pagube de peste 15.000 de lei

 

Pompierii harghiteni au intervenit, în decurs de câteva ore, pentru stingerea a patru incendii. Dintre acestea, în cazul unui singur incendiu pagubele au fost însemnate: 15.000 de lei.

Este vorba despre un incendiu izbucnit la o casă de vacanţă, din Odorheiu-Secuiesc, de pe strada Nicolae Bălcescu, şi care a fost sesizat ieri dimineaţă, după ora 03:00 dimineaţa. Amploarea evenimentului a fost mărită şi datorită faptului că flăcările au cuprins şi o autoutilitară din apropierea construcţiei. Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu-Secuiesc, iar după mai bine de jumătate de oră de la sesizare, flăcările au fost stinse. A ars acoperişul casei de vacanţă, cu învelitoare de şindrilă bituminoasă, pe o suprafaţă de 20 mp, pereţii din lemn pe o suprafaţă de 40 mp, articole textile, tâmplăria din lemn; tapiţeria din interiorul autoutilitarei, o anvelopă şi componentele de plastic ale bordului. De asemenea, s-au deteriorat aproximativ 20 mp din peretele exterior din lemn al casei, instalaţia electrică a autoutilitarei, vopseaua din exterior şi, parţial, parbrizul şi geamurile laterale, carcasa unui generator electric aflat în partea din spate a autoutilitarei. Incendiul a pornit de la scrumul unei ţigări aprinse, ce a dus la aprinderea materialelor textile din apropiere. În urma intervenţiei s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 15.000 lei.

Un alt incendiu s-a produs la o casă de locuit din comuna Zetea, care a pornit din cauza unui coş de fum necurăţat, care a dus la aprinderea funinginii. În acest caz nu au fost înregistrate pierderi materiale. Celelalte două intervenţii ale pompierilor au fost pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată, izbucnite în municipiul Miercurea-Ciuc – unul în zona Szécseny, iar celălalt pe strada Braşovului. În ambele cazuri au ars câte patru hectare de vegetaţie uscată, iar incendiile au fost provocate de cetăţeni care au dat foc la vegetaţia uscată şi l-au lăsat nesupravegheat.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.