Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În curând vor fi demarate lucrările de plombare şi asfaltare pe drumurile judeţene din zonele Ciuc şi Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » În curând vor fi demarate lucrările de plombare şi asfaltare pe drumurile judeţene din zonele Ciuc şi Gheorgheni
În curând vor fi demarate lucrările de plombare şi asfaltare pe drumurile judeţene din zonele Ciuc şi Gheorgheni

În curând vor fi demarate lucrările de plombare şi asfaltare pe drumurile judeţene din zonele Ciuc şi Gheorgheni

În zona Odorhei, deocamdată nu vor putea demara lucrările

Contractul pentru realizarea lucrărilor de întreţinere de vară, în următorii patru ani, pe drumurile din zonele Ciuc şi Gheorgheni este pregătit şi urmează să fie semnat în câteva zile. Valoarea lucrărilor se va ridica la mai mult de treisprezece milioane de lei. În cazul în care nu se vor depune contestaţii la procedurile de achiziţii publice, anul acesta lucrările de întreţinere de vară vor demara la începutul lunii august. Contractul-cadru pentru lucrări de plombare şi asfaltare urmează a fi semnat în data de 2 august.

„Pentru ca semnarea contractului să poată avea loc la data sus-amintită, colegul din cadrul Biroului de achiziţii publice al Consiliului Judeţean Harghita a lucrat continuu douăzeci de ore”, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. Acesta a mai spus că, dat fiind faptul că în cazul procedurii europene perioada pentru contestaţii este de 10 zile calendaristice şi nu cinci, încărcarea datelor în sistemul electronic până la miezul nopţii zilei de vineri era foarte importantă. În acest fel s-a câştigat un avans de trei zile.

Potrivit Biroului de presă din cadrul CJ Harghita, întreaga procedură de achiziţie a fost dificilă, deoarece a fost organizată pentru o perioadă de patru ani, fiind necesară elaborarea unei documentaţii total diferite. Pentru adaptarea la condiţiile economice actuale a fost nevoie de un nou caiet de sarcini, noi metode de evaluare şi un nou model de contract-cadru.

În zona Ciuc, Consiliul Judeţean Harghita va semna contractul de prestări servicii cu firma ING Service, valoarea acestuia fiind de 6.388.368,63 lei, în zona Gheorgheni s-au asociat firmele Multipland şi Viaduct, valoarea contractului fiind de 6.377.017,92 lei (cu TVA). În zona Odorhei, deocamdată nu vor putea demara lucrări, deoarece o firmă locală a depus contestaţie.

Conform sursei citate, Borboly Csaba a spus că birocraţia îngreunează foarte mult munca depusă de colegii săi din cadrul direcţiei achiziţii publice, iar mulţumită faptului că procedura nu va trebui reluată anul viitor, se preconizează ca anul care urmează să nu se înregistreze întârzieri la demararea lucrărilor de administrare a drumurilor, pe perioada verii.

În zona Ciuc vor demara lucrările de plombare pe drumul spre Băile Harghita (138A), urmând mai apoi drumurile judeţene: 125 (Dăneşti – Bălan), 124 (Racu – Livezi), 124A (Frumoasa – Mihăileni), 127A (Valea Rece), 123F (Ciceu – Ciba), 123B (Bancu), 123C (ramificaţie DN12 – Potiond), 113B (Lăzăreşti), 113A (Lacul Sfânta Ana). Se vor executa lucrări de asfaltare pe următoarele drumuri: 123C (Fitod, 2 km), 123F (Ciceu, 1,7 km – dacă se vor finaliza lucrările de canalizare), 124 (Nădejdea, 2,5 km – dacă se vor finaliza lucrările de canalizare), drumul spre Subpădure (1,2 km).

În zona Gheorgheni – lucrări de plombare pe drumurile judeţene: 138 (Liban – Suseni), 126 (Suseni – Lăzarea), 153C (Remetea), 127 (Ditrău – Tulgheş), 174A (Bilbor), 128 (Jolotca).

Asfaltări: 126 (Suseni – Joseni, 5,35 km), 127 (Tulgheş, 2,366 km), 138 (Valea Strâmbă, 0,785 km), 174A (Bilbor, 2,45 km).

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.