Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În comuna Corbu, începând cu această lună, în fiecare curte există apă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » În comuna Corbu, începând cu această lună, în fiecare curte există apă
În comuna Corbu, începând cu această lună, în fiecare curte există apă

În comuna Corbu, începând cu această lună, în fiecare curte există apă

  • Primarul localităţii: Avem multe proiecte la care se lucrează sau care se află în curs de implementare

La fel ca şi în cazul altor localităţi, şi comuna Corbu are un buget mai mic faţă de anul trecut, primarul localităţii, Romeo-Ţepeş Focşa, spunând că „în fiecare an ne dorim să avem cât mai mulţi bani pentru investiţii”.

Legat de aceste investiţii, edilul arăta faptul că lucrările mari de infrastructură au fost puse la punct. „Începând cu această lună, avem apă în fiecare curte din localitate, urmând ca în cel mai scurt timp să obţinem şi avizele pentru funcţionare. Automat o să înfiinţăm o societate care să deservească cele două localităţi, pentru că Tulgheş şi Corbu nu pot funcţiona independent. Din punct de vedere al apei potabilei, staţia de captare şi de pompare este la noi, iar staţia pentru ape uzate este pe raza comunei Tulgheş”.

Un alt domeniu în care localitatea stă bine este cel al infrastructurii rutiere. În acest sens, arăta edilul, reţeaua de drumuri e pusă la punct în proporţie de 80%, în prezent, comuna mai având două mari investiţii. Una prin CNI – Compania Naţională de Investiţii – pentru drumurile comunale 87 şi 88, Bărăsău şi Valea Corbului, şi o alta, derulată prin „Anghel Saligny”, prin care urmează să se modernizeze prin asfaltare şi alte străzi din satele Corbu şi Capu Corbului.

„Zona unde suntem în urmă e proiectul de modernizare a drumului judeţean pe care l-am preluat de la CJ. Din cauza majorării preţurilor avem nişte probleme cu firma care execută lucrarea deoarece nu am actualizat preţurile. Ei încearcă din toate puterile să ducă acest proiect la final, astfel că avem speranţe ca măcar partea de covor asfaltic să fie turnat în vara acestui an, urmând ca ulterior să reuşim să facem şi partea de şanţuri şi podeţe”, arăta Romeo-Ţepeş Focşa.

Pe lângă proiectele de investiţie derulate pe cont propriu, cu finanţare proprie sau co-finanţate, Primăria comunei Corbu are o bună colaborare şi cu Tulgheşul, comuna învecinată. Împreună, cele două au mai multe proiecte pe care doresc să le pună în plan, iar unul dintre acestea este construirea unui patinoar artificial. Acesta ar urma să fie amplasat într-o zonă apropiată de cele două comune, astfel încât toţi doritorii să poată merge şi să beneficieze de această investiţie. Cele două autorităţi se află în discuţii cu o firmă care să pună la dispoziţie patinoarul, însă pentru implementarea proiectului trebuie găsită şi o soluţie în ceea ce priveşte reţeaua electrică, întrucât cea actuală nu poate suporta un asemenea consum.

„(…) Am foarte multe proiecte începute, proiecte depuse spre finanţare şi nu te lasă sufletul să nu le duci la bun sfârşit”

Deoarece suntem în an electoral, l-am întrebat pe dl primar dacă doreşte să candideze pentru un nou mandat. Ne spunea că „Da, pentru că am foarte multe proiecte începute, proiecte depuse spre finanţare şi nu te lasă sufletul să nu le duci la bun sfârşit. Sunt idei pe care, împreună cu cei din Consiliul Local, le-am pus în practică, până la nivelul de cerere de finanţare şi obţinerea finanţărilor. Atunci cred că oricine îşi doreşte să le ducă la capăt”.

„Avem proiecte depuse spre finanţare pe parte culturală, proiecte la care se lucrează, cum e Căminul Cultural, avem diverse proiecte de finanţare pentru şcolile din localitate, proiecte atât prin Consiliul Judeţean, precum şi proiecte pe care le-am implementat noi. Avem proiectul cu gazul, depus prin «Anghel Saligny» şi aprobat pentru introducerea reţelei de gaz în localitate, şi la care căutăm o soluţie tehnică. Avem proiectul mare de apă menajeră (canalizarea) împreună cu localitatea Tulgheş. Avem anul acesta în plan demararea lucrărilor la amenajarea unui parc în centrul localităţii şi a unui loc de joacă în satul Capu Corbului.

Avem multe proiecte la care se lucrează sau se află în curs de implementare şi e normal să-ţi doreşti să le duci la capăt”, preciza edilul comunei Corbu.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.