În câteva ore: 150 de sancțiuni aplicate și 13 permise de conducere reținute | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 martie 2023
Home » Societate » În câteva ore: 150 de sancțiuni aplicate și 13 permise de conducere reținute
În câteva ore: 150 de sancțiuni aplicate și 13 permise de conducere reținute

În câteva ore: 150 de sancțiuni aplicate și 13 permise de conducere reținute

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Harghita au aplicat marți, între orele 09:00 și 14:00, un număr de 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 110.000 lei, în cadrul unei acțiuni desfășurată pe DN 12, DN 15 și DN 13A, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita a informat că, din cele 150 de sancțiuni, 126 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale și 20 pentru alte abateri. În urma acestei acțiuni au fost reținute 13 permise de conducere, dintre care șapte pentru viteză excesivă, trei pentru depășiri neregulamentare, două pentru consum de alcool, unul pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Un exemplu este al unui șofer de 22 de ani, din Căpâlnița, care a fost înregistrat cu aparatul radar, pe DN 13A, între Miercurea-Ciuc și Vlăhița, cu o viteză de 142 de km/h într-un sector de drum unde limita era de 70 km/h. Polițiștii i-au reținut tânărului permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i aplicată și o amendă în valoare de 2.900 de lei.

„Conducătorilor auto și celorlalți participați la trafic polițiștii le-au pus în vedere să respecte viteza legală, să nu se urce la volan dacă au consumat alcool și să nu pornească la drum dacă se simt obosiți”, a mai arătat Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.