Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În cadrul Campaniei „Europa, casa noastră”: Discuţii şi prezentări despre Uniunea Europeană în două instituţii de învăţământ din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Învățământ » În cadrul Campaniei „Europa, casa noastră”: Discuţii şi prezentări despre Uniunea Europeană în două instituţii de învăţământ din Miercurea-Ciuc
În cadrul Campaniei „Europa, casa noastră”: Discuţii şi prezentări despre Uniunea Europeană în două instituţii de învăţământ din Miercurea-Ciuc

În cadrul Campaniei „Europa, casa noastră”: Discuţii şi prezentări despre Uniunea Europeană în două instituţii de învăţământ din Miercurea-Ciuc

Campania implementată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, „Europa, casa noastră”, a ajuns şi la Miercurea-Ciuc, ocazie cu care elevii de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi de la Liceul Tehnologic „Ioannes Caioni” au putut afla, în prima zi de după vacanţă, o serie de informaţii despre Uniunea Europeană.

Amelia Dumitru, expert ECN în cadrul campaniei, spunea că elevilor din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” le-au fost prezentate priorităţile campaniei, încercându-se, totodată, de a afla şi care sunt cunoştinţele lor despre Uniunea Europeană, despre Comisia Europeană şi Parlamentul Europei.

„Prezentăm, de asemenea, şi concursurile la care ei pot aplica, atât elevii, cât şi cadrele didactice. În toată campania avem la dispoziţie, pentru cadrele didactice, 75 de excursii la Bruxelles – 50 pentru ciclul primar şi gimnazial, iar pentru liceu 25.

Pentru clasele V-VIII, avem la dispoziţie mai multe concursuri – un concurs de desene şi un concurs video. Pentru concursul de desene, în finală vor ajunge 60 de lucrări care vor fi expuse la Bucureşti, iar 30 vor fi premiate cu truse speciale de pictură. Pentru concursul video, încurajăm elevii să realizeze un videoclip de maximum două minute prin care să-şi exprime viziunea lor despre Uniunea Europeană”, spunea Amelia Dumitru.

Tot ea preciza că în cadrul campaniei poate participa orice şcoală, înscrierea făcându-se pe pagina de Internet http://europacasanoastra.ro/. Şi tot de aici, elevii şi profesorii pot afla informaţii suplimentare despre campanie.

Directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, Liliana Mihalache, spunea că „a fost încă o oportunitate pentru noi de a vorbi în faţa copiilor despre Europa. (…) Este încă o ocazie pentru a şti ce ne aşteaptă în viitor, ţinând cont de faptul că noi, ca şi cadre didactice, ne ocupăm şi de orientarea şcolară şi profesională a copiilor.

Este o iniţiativă frumoasă. Sperăm să ne înscriem la concursurile care sunt în cadrul acestei campanii. Copiii sunt dornici să participe la astfel de activităţi, aşa că debutăm, după o bine-meritată vacanţă de Paşti, cu o activitate frumoasă care este, poate pentru unii dintre elevii noştri, o rampă de lansare în momentul în care decid să meargă chiar la studiu în străinătate”.

În cadrul evenimentului de miercuri, de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Amelia Dumitru le-a oferit elevilor informaţii de bază despre conceptul Uniunii Europene, despre modul în care este structurat Parlamentul şi Comisia Europeană, dar şi despre egalitatea între cetăţenii din ţările membre ale Uniunii.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.