Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În Bazinul Hidrografic Olt a început tradiţionala campanie de ecologizare, care se va termina după vacanţa de 1 Mai | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » În Bazinul Hidrografic Olt a început tradiţionala campanie de ecologizare, care se va termina după vacanţa de 1 Mai
În Bazinul Hidrografic Olt a început tradiţionala campanie de ecologizare, care se va termina după vacanţa de 1 Mai

În Bazinul Hidrografic Olt a început tradiţionala campanie de ecologizare, care se va termina după vacanţa de 1 Mai

În Bazinul Hidrografic Olt a început, la sfârşitul săptămânii trecute, tradiţionala campanie de ecologizare a malurilor râului şi afluenţilor săi, care se va termina după vacanţa de 1 Mai.

La fel ca în fiecare an, acţiunea este organizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Harghita, în colaborare cu fabrica de apă minerală din Tuşnad, cu primăriile din zonă şi cu firmele de salubrizare şi marchează atât Ziua Apei, cât şi Ziua Pământului.

În prima zi a acţiunii au participat aproximativ 2.300 de voluntari din 22 de localităţi aflate în Bazinul Hidrografic Olt. Cei mai mulţi dintre participanţii la acţiune au fost elevi, dar printre voluntari s-au numărat şi persoane care primesc ajutor social şi sunt obligate să presteze muncă în folosul comunităţii sau membri ai asociaţiilor de tineret din judeţ.

Coordonatoarea acţiunii, Miklós Julia, de la SGA Harghita, a precizat că s-au distribuit participanţilor la campanie 1.200 de saci, 1.100 de mănuşi şi 120 litri de apă minerală. Întrucât acţiunea se derulează pe parcursul mai multor zile, sacii plini cu deşeuri se depozitează în anumite locuri stabilite de organizatori, urmând să fie preluaţi de firmele de salubritate care s-au alăturat campaniei.

Organizatorii sunt de părere că se observă o uşoară îmbunătăţire a situaţiei, dar, totuşi, continuă să se arunce pe malurile cursurilor de apă deşeuri dintre cele mai diverse, de la scutece şi îmbrăcăminte uzată până la materiale de construcţii sau PET-uri.

În cadrul campaniei au avut loc şi plantări de puieţi în unele zone ale judeţului. Rezultatele finale vor fi făcute publice după data de 1 Mai. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.