Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În 9 mai, la întâlnirea informală a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, se va adopta Declaraţia de la Sibiu, un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile comune | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » (Inter)Național » În 9 mai, la întâlnirea informală a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, se va adopta Declaraţia de la Sibiu, un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile comune
În 9 mai, la întâlnirea informală a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, se va adopta <i>Declaraţia de la Sibiu</i>, un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile comune

În 9 mai, la întâlnirea informală a şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, se va adopta Declaraţia de la Sibiu, un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile comune

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, le-a transmis şefilor de stat sau de guvern din UE invitaţia de a participa la summit-ul informal de la Sibiu din 9 mai, în care le propune adoptarea Declaraţiei de la Sibiu, prin care să transmită un mesaj de unitate şi încredere.

Tusk menţionează că, urmare a discuţiilor de la Sibiu, va fi formulată Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie.

„Ne vom reuni la Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta despre planurile strategice ale Uniunii în anii următori. În acest context vă propun să adoptăm Declaraţia de la Sibiu, trimiţând un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile noastre comune. Eu anexez o schiţă a Agendei Strategice pentru următorii cinci ani. Ca urmare a discuţiilor de la Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie”, se arată în invitaţia trimisă de Donald Tusk.

El menţionează că se vor întâlni la Primăria municipiului Sibiu la ora 12:30, începând cu schimbul tradiţional de opinii cu preşedintele Parlamentului, Antonio Tajani, urmat de o fotografie de familie în frumoasa Piaţa Mare. „Ne vom întâlni apoi la Palatul Brukenthal pentru un prânz de lucru dedicat locului Europei în lume. Pentru reuniunea de lucru de după-amiază vom reveni la Primăria municipiului Sibiu, unde vom discuta despre provocările interne cu care se confruntă Uniunea noastră. Mă aştept să terminăm până la ora 18:00”, se mai arată în scrisoare.

Draft-ul Agendei Strategice 2019-2024 cuprinde patru domenii prioritare, prima referindu-se la protejarea cetăţenilor şi a libertăţilor, care include şi respectarea statului de drept şi combaterea dezinformării.

La Consiliul European informal, care va avea loc la Sibiu, în data de 9 mai 2019, vor participa şefii de stat sau de guvern din UE. Summit-ul va fi găzduit de Klaus Iohannis, preşedintele României, statul care deţine în prezent preşedinţia consiliului. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceştia vor schimba opinii cu privire la provocările şi priorităţile UE în perspectiva următorilor ani.

Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de către Consiliul European. (G4Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.