Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Impact pe calea ferată, la trecerea de la Jigodin | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Impact pe calea ferată, la trecerea de la Jigodin
Impact pe calea ferată, la trecerea de la Jigodin

Impact pe calea ferată, la trecerea de la Jigodin

Un conducător auto nu s-a asigurat la trecerea peste nivel cu cale ferată şi a fost aruncat zeci de metri de o garnitură de tren

Un accident rutier care avut loc ieri, în jurul orei 11:40, la trecerea cu nivel peste calea ferată de la Jigodin, din apropiere de Miercurea-Ciuc, s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, subinspector de poliţie Gheorghe Filip, preciza că Z.E. de 42 de ani, din Miercurea-Ciuc, venind dinspre Jigodin către drumul european 578 nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, deşi aceasta era semnalizată corespunzător, şi a fost acroşat, lateral stânga, de trenul IR care circulă pe direcţia Iaşi – Braşov. Impactul a fost atât de violent încât autoturismul a fost aruncat în câmp la peste 30 de metri (mai exact 33 de metri), fiind avariată inclusiv locomotiva.

Z.E., spunea managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Demeter Ferenc, a fost rănit grav, prezentând un politraumatism şi a fost supus investigaţiilor de specialitate. Acesta mai spunea că victima era stabilă hemodinamic, neimpunându-se intervenţia chirurgicală.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.