Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Îmbrăcăminte şi apă de toaletă, confiscate de jandarmii topliţeni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Îmbrăcăminte şi apă de toaletă, confiscate de jandarmii topliţeni
Îmbrăcăminte şi apă de toaletă, confiscate de jandarmii topliţeni

Îmbrăcăminte şi apă de toaletă, confiscate de jandarmii topliţeni

Jandarmii din Topliţa au ridicat, ieri, în jurul orei 11:00, în vederea confiscării bunuri constând în articole de îmbrăcăminte şi apă de toaletă, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, bărbatul de 26 de ani, din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, a fost depistat în timp ce comercializa bunurile fără a îndeplini condiţiile stabilite de lege, în zona centrală a municipiului Topliţa, de către un echipaj care executa o misiune de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona instituţiilor de învăţământ.

Deoarece nu a putut prezenta documentele de provenienţă a mărfii, a fost condus la sediul detaşamentului, unde a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei.

Pe această cale, IJJ reaminteşte faptul că „efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii” şi „vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, care protejează populaţia împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru un plus de siguranţă, jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.