Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ieri s-a deschis centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Sănătate » Ieri s-a deschis centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Topliţa
Ieri s-a deschis centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Topliţa

Ieri s-a deschis centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Topliţa

  • Tot de ieri, centrul care funcţiona în cadrul spitalului municipal a fost închis

Ciprian Rugină, coordonatorul centrului de vaccinare din Topliţa, a afirmat că ieri a fost deschis centrul amenajat în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, iar odată cu acesta s-a închis cel care a fost amenajat la spitalul municipal.

Ciprian Rugină explica faptul că, momentan, centrul funcţionează în sala de sport a instituţiei de învăţământ deoarece clădirea internatului – acolo unde se dorea încă de la început să fie amenajat – se află în renovare. Însă, imediat cum lucrările de modernizare de la internat se vor finaliza, centrul va fi mutat în clădire, iar sala de sport va fi eliberată, pentru a permite elevilor să ţină orele, în eventualitatea în care se vor redeschide şcolile.

Cei care aveau programare şi trebuiau să se prezinte la vaccin au fost anunţaţi, telefonic, despre schimbarea locului centrului de vaccinare.

Centrul funcţionează cu personal medical din cadrul Primăriei

Coordonatorul centrului de vaccinare din Topliţa preciza că lipsa reglementării personalului medical pentru astfel de centre şi, implicit imposibilitatea de a face angajări, a făcut ca primăria municipiului de pe Mureşul Superior să folosească pentru acest centru personal propriu, prin delegare. Este vorba de medicul şi 4 asistente de la cabinetul şcolar, de trei asistente de la DAS (Direcţia de Asistenţă Socială) şi 5 registratori, persoane delegate tot din cadrul primăriei.

Totuşi, Ciprian Rugină preciza că „ţinând cont că numărul vaccinurilor disponibile este mic şi vom face maxim 60 de vaccinări pe zi, momentan ne descurcăm cu personalul acesta”. Iar „dacă zilele astea va apărea ordinul prin care se reglementează posibilitatea de a angaja personalul extern sau personal în afara programului de lucru, atunci avem o listă de doritori care va completa personalul pe care deja îl avem acum, plătit de către Primărie şi decontat de către DSP”.

Topliţenii au primit „foarte bine” campania de vaccinare

Întrebat de cum au primit topliţenii şi cei din comunele învecinate campania de vaccinare, Ciprian Rugină a zis că „foarte bine”. De altfel, el preciza că la prima perioadă de vaccinare, locurile s-au ocupat foarte repede. Şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi după ce a fost prelungită perioada. „Lumea vrea. Cererile sunt foarte mari, spaţiul este pus la punct, personal este. Ideea este să avem vaccinul”, concluziona coordonatorul centrului de vaccinare din Topliţa.

De altfel, Topliţa şi Cristuru Secuiesc au fost primele două localităţi din judeţ în care locurile pe luna martie s-au epuizat.

Ieri, în jurul prânzului, în judeţul Harghita mai erau disponibile, pentru luna martie, 76 de locuri: 60 la centrul amenajat în spitalul din Gheorgheni şi 16 la cel de la spitalul judeţean din Miercurea Ciuc.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Rugină e medic cumva ??? Văd că pesediştii au căpuşat Toplița ! Se ocupă de lucruri unde unde nu au pregătire ! Cum adică avem o listă de doritori care vor completa personalul??? Aşa se fac angajările pe sub mână ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.