Hodoșa, Subcetate: Un foc aprins intenționat putea să ducă la un dezastru | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » Hodoșa, Subcetate: Un foc aprins intenționat putea să ducă la un dezastru
Hodoșa, Subcetate: Un foc aprins intenționat putea să ducă la un dezastru

Hodoșa, Subcetate: Un foc aprins intenționat putea să ducă la un dezastru

Pagubele incendiului au fost evaluate la 150.000 de lei, dar ele puteau fi de câteva ori mai mari

Marți seara, la ora 21:29, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din satul Hodoșa, comuna Sărmaș, strada Gării. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor, ardea casa de locuit, în totalitate, cu pericol de propagare la o altă casă, un adăpost de animale și alte anexe gospodărești, aflate în imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Sărmaș și Subcetate (10 pompieri civili cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă) şi 12 cetățeni, acesta fiind lichidat la ora 02:55.

Alimentarea autospecialelor s-a realizat în releu, de la un hidrant aflat la o distanță de circa 500 m față de locul incendiului. Pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere, s-a anunțat existența unei butelii cu GPL în subsolul casei, cu robinetul deschis intenționat pentru a genera o explozie. În urma spargerii ușii de la subsolul casei și verificării încăperii, butelia a fost evacuată, înlăturându-se astfel pericolul de explozie.

În urma incendiului a ars casa de locuit, construită din lemn, cu o suprafață totală de circa 150 mp, în proporție de 90%. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, de către proprietar. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, două animale și șase păsări, precum și bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 150.000 lei.

Compartimentul Informare și Relații Publice
al ISU „Oltul” Harghita

Arhiva foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.