Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Hirotonirea întru preoţie a tânărului Dragoş Mihai Luca | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Hirotonirea întru preoţie a tânărului Dragoş Mihai Luca
Hirotonirea întru preoţie a tânărului Dragoş Mihai Luca

Hirotonirea întru preoţie a tânărului Dragoş Mihai Luca

De Întâmpinarea Domnului, prima duminică după sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie şi Ioan, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată în Biserica ortodoxă, cu Hramul „Înălţarea Domnului” de pe Valea Topliţei, ÎPS Ioan Selejan, Arhiepiscop al Covasnei şi Harghitei, înconjurat de un sobor de preoţi şi călugări, a hirotonit întru preoţie şi instalat ca preot paroh în Parohia 3 Vale din Topliţa, pe diaconul Dragoş Mihai Luca.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Arhanghelii”, dirijat de tânărul student Alin Negrea.

Tânărul preot este originar din Bilbor şi a absolvit Facultatea de teologie ortodoxă pastorală din Târgovişte, promoţia 2007.

La această frumoasă prăznuire pentru parohia de pe Valea Topliţei, ÎPS Ioan a adresat credincioşilor un folositor cuvânt de învăţătură legat de pacea şi înţelegerea care trebuie să dăinuie într-o parohie, despre transparenţa şi buna comunicare între preot şi enoriaş. De asemenea, ÎPS Ioan a adresat mesaje de încurajare către credinţă preoţilor şi enoriaşilor.

Tânărul preot Dragoş Luca a mulţumit ÎPS Ioan pentru dragostea şi încrederea acordate. De asemenea, a mulţumit părintelui protopop Dumitru Apostol, arhimandritului Emilian Telcean, stareţul Mănăstirii „Sfântu Ilie”, tuturor profesorilor de la Facultatea de teologie din Târgovişte, care i-au îndrumat paşii pe acest drum plin de mari răspunderi, precum şi tuturor preoţilor slujitori şi tuturor credincioşilor prezenţi. De asemenea, tânărul preot s-a rugat Bunului Dumnezeu să îi dea putere şi ajutor pentru a duce la bun sfârşit lucrarea sfântă şi plină de responsabilitate pe care o începe.

Credincioşii de pe Valea Topliţei, din Bilbor şi alte localităţi, prezenţi în număr mare, s-au bucurat duminică de Sfânta Liturghie, de slujba de hirotonire a tânărului preot, de instalarea acestuia, precum şi de o frumoasă şi adevărată zi de iarnă.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.