Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Hic jacet lepus | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Politic » Hic jacet lepus
Hic jacet lepus

Hic jacet lepus

Ajunşi la sfârşitul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita ce a avut loc în data de 29 august 2014, la capitolul „diverse”, printre altele, unul din cei patru consilieri judeţeni, reprezentanţi ai Partidului Civic Maghiar, a lansat o invitaţie mai deosebită, adresată singurului reprezentant în Consiliul Judeţean al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. D-l consilier PCM Salamon Zoltán îi propunea consilierului PPMT Orosz-Pál Levente să se alăture grupului PCM pentru a nu mai fi singur, pe de o parte, şi pentru a întări, a da vigoare opoziţiei, pe de altă parte. De altfel, spunea consilierul PCM, la Universitatea de vară „Tusványos” din acest an, preşedintele PPMT, Toró T. Tibor, a afirmat (în traducere aproximativă) „că înfiinţarea PPMT a fost o greşeală”.

Cel căruia i s-a făcut această invitaţie, oarecum surprins, a promis că va discuta cu colegii săi de partid această chestiune şi, dacă aceştia vor fi de acord cu propunerea lansată, dumnealui nu are nimic împotrivă, dar, tot atât de bine, ar putea reprezentanţii PCM să se alăture PPMT.

Nu ştiu de ce această propunere a stârnit ilaritate, doar traseismul este la modă. Şi totuşi, mai în glumă, mai în serios, reprezentanţi ai UDMR, abia stăpânindu-şi râsul, s-au declarat dispuşi să îi primească în uniune pe reprezentanţii celor două partide dacă vor să li se alăture, subliniind că au la dispoziţie 45 de zile să se decidă, apropo de propunerea premierului Victor Ponta referitor la libertatea primarilor de a trece dintr-un partid în altul. (Aurelia Iluţ)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Eu cred ca cei aflati in legalitate sunt reprezentantii PCM si PMT si nu UDMR, pentru ca doar primii sunt inregistrati in Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucuresti! Cei de la UDMR sunt ONG-isti, asemenea vinatorilor si pescarilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.