Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Grupare specializată în contrabandă, destructurată în urma a 10 percheziţii domiciliare | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Societate » Grupare specializată în contrabandă, destructurată în urma a 10 percheziţii domiciliare
Grupare specializată în contrabandă, destructurată în urma a 10 percheziţii domiciliare

Grupare specializată în contrabandă, destructurată în urma a 10 percheziţii domiciliare

Peste 15.000 de ţigări şi 900 de litri de băuturi alcoolice au fost ridicate de poliţişti

O grupare specializată în contrabandă formată din 10 persoane a fost destructurată, în urma efectuării a opt percheziţii domiciliare în Harghita şi două în judeţul Mureş. Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Harghita şi Mureş sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Harghita.

În urma acestor percheziţii au fost descoperite şi ridicate peste 15.000 de ţigări, 880 de litri de alcool, 39 de litri de palincă, un dispozitiv de filtrare a alcoolului, o instalaţie de distilare a alcoolului, şapte comprimate de culoare albă, suspecte a conţine substanţe stupefiante, 3.800 de lei, telefoane mobile şi arme albe.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în vara anului 2015, doi bărbaţi ar fi constituit grupul infracţional. Aceştia s-ar fi ocupat cu aprovizionarea şi transportul alcoolului şi ţigărilor provenite din contrabandă. Celelalte opt persoane ar fi avut rolul de a depozita şi distribui produsele de contrabandă.

După percheziţii, ce au avut loc săptămâna trecută, însă datele au fost făcute publice ieri, cele zece persoane au fost conduse la sediul DIICOT – BT Harghita pentru audieri, iar doi dintre membrii grupării au fost reţinuţi. Unul dintre aceştia a fost, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării şi contrabandă.

Conform sursei citate, acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii. (Şt.P.)

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.