Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Grup infracţional specializat în furturi din locuinţe, destructurat | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Grup infracţional specializat în furturi din locuinţe, destructurat
Grup infracţional specializat în furturi din locuinţe, destructurat

Grup infracţional specializat în furturi din locuinţe, destructurat

Trei dintre membrii reţelei au fost arestaţi preventiv, după ce au fost prinşi în flagrant

Un grup infracţional specializat în furturi din locuinţe format din mai multe persoane a fost destructurat în urma organizării unei acţiuni de prindere în flagrant şi a efectuării mai multor percheziţii domiciliare. Până în momentul de faţă au fost identificaţi trei suspecţi, care au fost arestaţi preventiv.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că primele sesizări cu privire la mai multe furturi din locuinţe au fost primite în urmă cu 6 luni, moment în care poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul instituţiei au demarat activităţi în vederea identificării unor infractori specializaţi în furtul din locuinţe. Până în momentul de faţă sunt probate şapte dosare de cercetare penală, însă numărul lor poate să crească. Prejudiciul este, până în prezent, de 150 de mii de lei. Hoţii care spărgeau locuinţe pe raza judeţului Harghita furau obiecte uşor de sustras, dar valoroase: obiecte de aur, sume de bani, telefoane, laptop-uri etc.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a spus că în 11 decembrie a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant. Această acţiune a fost organizată în timp ce trei dintre cei bănuiţi au încercat să mai comită o spargere. Cei trei suspecţi au pătruns în curtea unei case din Miercurea-Ciuc, însă la un moment dat li s-a părut ceva suspect şi „au părăsit în trombă locul faptei cu un autoturism”. Fiind organizate filtre, suspecţii au fost opriţi în trafic, după care au fost reţinuţi. Asupra celor trei, cât şi în autoturism au fost descoperite mai multe unelte specifice de spargere: leviere, un topor, dispozitive speciale pentru forţarea yalelor de la uşile de acces, mănuşi etc. După ce au fost identificaţi, au fost efectuate un număr de şapte percheziţii la domiciliile lor şi la alte spaţii în care ar fi putut depozita bunurile furate. În urma acestor percheziţii au fost ridicate mai multe bunuri care proveneau din săvârşirea unor infracţiuni de furt din locuinţe.

Gheorghe Filip a declarat că în 12 decembrie au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat şi constituirea unui grup infracţional organizat. Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit portalului instanţelor de judecată, cei trei sunt: Mihalykó Zoltán, 45 de ani, din comuna din comuna Satu Mare; Gorgice Attila, 48 de ani, din comuna Feliceni; Molnár Barnabás, 35 de ani, din Siculeni. Ulterior, cei trei au contestat măsura preventivă, însă Curtea de Apel Târgu-Mureş a menţinut hotărârea Tribunalului Harghita.

Purtătorul de cuvânt a precizat că cercetările sunt continuate, existând posibilitatea ca numărul suspecţilor să crească. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.