Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Bucuria de a aduce bucurie | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Cultură » Bucuria de a aduce bucurie
Bucuria de a aduce bucurie

Bucuria de a aduce bucurie

Ce poate fi mai trist decât nişte copii care aşteaptă sărbătorile fără speranţa că le va aduce, cât de cât, ceva care să-i bucure? Cu atât mai apăsător este acest sentiment pentru nişte copii care, la şcoală, sunt printre cei mai buni, mai sârguincioşi şi care se pot întreba cine ştie de fapt că ei sunt deosebiţi în şcoală?

Din fericire au existat şi în acest an, cum s-a mai întâmplat de câteva ori în trecut, tot în preajma sărbătorilor, nişte oameni care au disponibilitatea sufletească să se gândească şi la alţii, şi mai ales la elevii cu posibilităţi materiale modeste, dar cu calităţi de excepţie. Alături de aceşti oameni, al căror nume n-au dorit să-l popularizăm, a contribuit cu generozitate şi cunoscuta firmă Avon.

Ca şi în alţi ani, cel care a fost „pe baricade” din primele momente până la „tragerea cortinei” peste finalul a ceea se numeşte, de obicei, „partea de socializare”, a fost poetul Ionel Simota, preşedintele Cenaclului „Buna Vestire” din Miercurea-Ciuc.

Ocazia prilejuită de înmânarea unor cadouri generoase, conţinând o bună parte din cele trebuitoare într-o familie, cu ocazia sărbătorilor, a fost înnobilată de un concert muzical-poetic care a beneficiat total de atmosfera caldă, plină de generozitate, generată de mesajul evenimentului.

cenacludec1Pe scena Cercului Militar din Miercurea-Ciuc au evoluat mai mulţi artişti, mai tineri ori mai maturi, foarte deosebiţi ca experienţă artistică şi notorietate, dar având ceva comun: disponibilitatea de a oferi frumuseţe şi sensibilitate, prin intermediul muzicii folk, a celei populare şi uşoare şi, mai ales, a colindelor.

Au fost pe scenă, aplaudaţi cu generozitate de cei din sală, surorile Nicoleta şi Mihaela Ivan, surorile Raluca şi Nicoleta Loghin, Elena şi Codruţa Maftei, mamă şi fiică, Daniel Oprea, Diana Joca, Adriana Balogh.

Un moment greu de dat uitării a fost evoluţia talentatei actriţe Camelia Paraschiv Katai, de la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sf. Gheorghe, care a recitat, în stilul său personal, poezii de Ionel Simota, Aurel Dumitraş – poetul din satul natal, care i-a îndrumat paşii spre artă – şi mai multe poeme de Andrei Jenică, cel care a fost mulţi ani fermentul mişcării artistice din reşedinţa judeţului Harghita.

Partea artistică a evenimentului s-a încheiat cu un mic recital de colinde, interpretate cu dăruire şi măiestrie de un grup de slujitori ai bisericii, aparţinând de Corul Catedralei Ortodoxe din Miercurea-Ciuc.

Ca de obicei, Gigi Filip a fost în vervă deosebită, oferind celor prezenţi şi câteva recitări remarcabile.

Se cuvine, în numele celor care au participat la manifestările artistice de la Cercul Militar din Miercurea-Ciuc, acum şi cu alte ocazii, un cuvânt de mulţumire d-lui Vasile Loghin, care este nu doar un valoros muzician – şi tată a două fete extrem de talentate – ci şi un iscusit tehnician în ale sonorizării, element atât de necesar în ziua de azi.

Manifestarea a fost o dovadă elocventă că există semeni ai noştri, care sunt mai fericiţi când dau decât atunci când primesc şi că nu există o bucurie mai mare decât aceea de a bucura pe alţii, îndeosebi când este vorba de nişte copii, năpăstuiţi de soartă, dar dăruiţi cu harul învăţăturii.

 

XXX

În cadrul evenimentului au primit daruri un număr de 21 de copii, însă de aceste cadouri beneficiază mult mai multe persoane, adică întreaga familie.

Copiii sunt din Miercurea-Ciuc, Bălan, Livezi şi Voşlăbeni, aceştia fiind identificaţi fie de Inspectoratul Şcolar Judeţean, fie de serviciile sociale din cadrul primăriilor localităţilor respective.

Au fost un număr de cinci pachete pentru fiecare copil, în care s-au regăsit: produse de bază (conserve, ulei, orez, mezeluri, carne etc.), dulciuri, fructe, portocale, cozonac, bomboane de pom etc. cu alte cuvinte, tot ce trebuie pentru a avea ce pune pe masă în această perioadă a sărbătorilor. (Ştefan Danciu)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.