Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Grup infracțional organizat specializat în traficul și consumul ilicit de droguri, destructurat | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Grup infracțional organizat specializat în traficul și consumul ilicit de droguri, destructurat
Grup infracțional organizat specializat în traficul și consumul ilicit de droguri, destructurat

Grup infracțional organizat specializat în traficul și consumul ilicit de droguri, destructurat

Azi dimineață, în jurul orei 06:00, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș și Inspectoratul de Poliţie Județean Harghita, cu sprijinul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Târgu-Mureș și Serviciul Operațiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au declanșat o acțiune în cadrul căreia au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Odorheiu-Secuiesc și comunei Zetea din  judeţul Harghita, precum şi pe raza municipiului Târgu-Mureș și comunei mureșene Pănet, ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 10 membri, specializat în traficul și consumul ilicit de droguri.

Au fost ridicate în vederea confiscării cantități importante de substanțe, atât sub formă de pulbere cât și sub formă de fragmente vegetale, ce urmau a fi comercializate pe raza celor două județe. De asemenea, au mai fost ridicate obiecte utilizate în traficul și consumul ilicit de droguri (grindere, mini-cântare, foițe), sume de bani în lei și valută (euro și forinți) suspecte a proveni din vânzări de droguri, un pistol airsoft, arme albe (tonfă, bâtă de baseball, nunceag) și telefoane mobile.

Substanțele descoperite cu ocazia acțiunii urmează să fie înaintate Laboratorului de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele suspecte fiind conduse la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, în vederea audierii.

În continuare, se efectuează cercetări, de către procurorul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, faţă de 10 persoane inculpate pentru săvârşirea infracţiunilor de:  „Constituirea unui grup infracțional organizat”, „Trafic de droguri de risc și mare risc, fără drept” și „Deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu”, urmând ca acesta să dispună măsurile preventive pe care le consideră necesare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.