Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Grevă generală la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Grevă generală la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu
Grevă generală la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu

Grevă generală la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu

Astăzi, angajații Comisariatului Județean Harghita al Gărzii de Naționale de Mediu s-au alăturat colegilor din țară și au intrat în grevă generală, protestând față de salariile mici pe care le au.

Liderul de sindicat, Izabela Câmpanu, spunea că prin această grevă generală pe termen nelimitat angajații din Harghita și din toată țara își manifestă nemulțumirea și indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecției mediului.

„Salariile de la Garda de Mediu – spunea Izabela Câmpanu – n-au mai crescut din 2009, în momentul de față acestea fiind de la 1.000 de lei până la 2.000 de lei. Având în vedere că avem o legislație foarte largă, și că facem controale în domeniu, atât pe biodiversitate, cât și pe poluare, pe raza întregului județ, suntem nemulțumiți de salariile pe care le primim”.

Aceasta mai spunea că din 7 angajați, câți sunt în cadrul Comisariatului județean, doar 4 sunt comisari, adică toate controalele în județ se fac cu două echipe.

Pe perioada grevei, angajații sunt la locul de muncă, dar „stăm aici și așteptăm rezultatele de la București să vedem dacă au înțeles că suntem nemulțumiți de salariile noastre și că responsabilitățile sunt foarte mari față de salariile pe care le primim”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.