Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ghidul tău despre întreținerea mașinii: Explicații pas cu pas | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Ghidul tău despre întreținerea mașinii: Explicații pas cu pas
Ghidul tău despre întreținerea mașinii: Explicații pas cu pas

Ghidul tău despre întreținerea mașinii: Explicații pas cu pas

 În momentul în care optezi pentru achiziționarea unei mașini, trebuie să te asiguri că vei ține cont de câteva reguli. Având în vedere că viața ta stă uneori în siguranța mașinii, ai nevoie să ții cont de câteva aspecte esențiale, de la ITP, asigurare și până la schimburi și vizite la service.

Acordă multă atenție acestor detalii, deoarece ele reprezintă siguranța ta și a familiei tale. Pentru a-ți fi mai ușor, urmărește ghidul de mai jos.

Iată cele 4 etape necesare pentru întreținerea mașinii tale!

1.     Inspecția Tehnică Periodică

ITP-ul este un control fundamental pentru sănătatea mașinii tale. Acesta are un impact puternic asupra circulației în siguranță pe drumurile publice. Scopul este de a asigura că starea vehiculului corespunde cu normele de siguranță stabilite de lege. Pentru a putea trece această inspecție fără emoții, fă o vizită la un service autorizat unde să îți verifice mașina. Această verificare se bazează mai mult pe elementele cheie, precum sisteme de frânare, suspensii, emisii de gaze și multe altele. Fără această verificare, nu ai voie să circuli pe drumurile publice. Tocmai de aceea este foarte important să te ocupi din timp de starea mașinii tale.

2.     Vizite regulate la service

Pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale, programarea unor vizite regulate la service este secretul. Este foarte benefic să încerci pe cât posibil să menții această rutină pentru mașina ta, deoarece astfel vei reuși să previi unele probleme ce în timp pot deveni mult mai costisitoare. Durata de timp dintre vizite nu este una exactă, ci este recomandat să faci unele schimburi la un număr de 10.000 de km. Desigur, acestea variază în funcție de modelul mașinii și de nivelul de uzură al acesteia. Cele mai importante schimburi de care autoturismul tău are nevoie sunt cele de ulei și de înlocuire a filtrelor de ulei și aer. Acestea sunt materialele consumabile în timp, tocmai de aceea necesită verificări regulate.

3.     Schimbul anvelopelor

Pentru a te putea bucura de performanța mașinii tale este nevoie să îți echipezi mașina cu anvelopele potrivite pentru fiecare sezon. Conform prevederilor legale, trebuie să optezi pentru cauciucuri de vară și de iarnă sau varianta all season. Cauciucurile de vară sunt proiectate special pentru a face față condițiilor meteo aferente sezonului cald. Pentru sezonul rece, utilizarea unor anvelope de iarnă îți va aduce siguranța și performanța de care ai nevoie deoarece sunt special proiectate pentru zăpadă și gheață. Pe altex.ro, poți găsi o gamă largă din care poți alege modelul adecvat pentru mașina ta. Înainte de achiziție, verifică dimensiunile anvelopelor pentru a te asigura că faci alegerea potrivită.

4.     Asigurarea autoturismului

Asigurarea mașinii este un pas important în siguranța călătoriei tale. Aceasta este extrem de ajutătoare în situații neprevăzute precum accidente sau daune. Există mai multe tipuri de polițe, iar pentru detalii poți discuta cu un specialist care să îți recomande oferta potrivită pentru nevoile tale.

Așadar, asigură-te că mașina ta este într-o stare bună pentru a avea călătorii plăcute și în siguranță. Nu uita de aceste 4 etape prin care trebuie să treci pentru a-ți putea menține mașina pregătită de drum.

Sursa foto: freepik.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.