Gheorgheni: După aproape 20 de ore, incendiul de vegetaţie uscată de pe o păşune împădurită a fost lichidat | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Gheorgheni: După aproape 20 de ore, incendiul de vegetaţie uscată de pe o păşune împădurită a fost lichidat
Gheorgheni: După aproape 20 de ore, incendiul de vegetaţie uscată de pe o păşune împădurită a fost lichidat

Gheorgheni: După aproape 20 de ore, incendiul de vegetaţie uscată de pe o păşune împădurită a fost lichidat

Aproape 20 de ore au luptat cu flăcările pompieri militari, civili şi reprezentanţi ai unui ocol silvic pentru a lichida un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit miercuri seara, pe o păşune împădurită din zona Mediaş a municipiului Gheorgheni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Oltul” al judeţului Harghita, Alina Ciobotariu, flăcările au fost stinse azi după amiază, iar suprafaţa totală afectată a fost de aproximativ 5 hectare. Pentru stingerea focului au intervenit 20 de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, nouă pompieri voluntari din cadrul SVSU Gheorgheni şi patru reprezentanţi ai ocolului silvic.

Conform sursei citate, intervenţia a fost îngreunată de vântul care a intensificat arderea, facilitând astfel propagarea rapidă a incendiului şi de terenul accidentat care nu permite accesul cu autospecialele de stingere, pompierii acţionând doar cu mijloace de primă intervenţie (pliciuri pentru stins incendii, vermorele şi lopeţi). (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.