Coronavirus Harghita: Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 18 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 18
Coronavirus Harghita: Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 18

Coronavirus Harghita: Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 18

În judeţ au fost raportate, astăzi, două noi persoane infectate cu virusul COVID-19, astfel că în Harghita numărul total de cazuri a ajuns la 18. Miercuri au fost raportate 17 cazuri, însă în statistica de astăzi nu a mai fost inclusă persoana testată la COVID-19 în Harghita, al cărei rezultat a fost pozitiv, şi care a fost transferată la un spital din judeţul de domiciliu.

Potrivit informaţiile furnizate de Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita, joi, la ora 13:00, din cele 18 cazuri confirmate, două persoane s-au vindecat, una este decedată şi 15 persoane (13 au fost raportate miercuri) se află internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală. Sunt în desfăşurare anchete epidemiologice şi se efectuează teste la COVID-19 pentru contacţii simptomatici a persoanelor internate în spitale.

Conform sursei citate, azi, la ora 13:00, la nivelul judeţului Harghita erau în carantină instituţionalizată 233 de persoane (213 în ziua de miercuri), iar în autoizolare la domiciliu se aflau 368 de oameni (372 în urmă cu două zile). De la începutul perioadei, în judeţ, 311 persoane au ieşit din carantină, iar 4.384 au terminat intervalul de 14 zile de autoizolare.

În 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita şi cele ale Poliţei Locale (Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni) au efectuat verificări la 177 persoane izolate la domiciliu. În cursul zilei de miercuri, au fost aplicate 82 de sancţiuni, din care 60 pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, două la Legea nr. 61/1991, opt contravenţii pentru fapte de natură economică în context COVID-19 şi 12 amenzi de altă natură.

Potrivit Biroul de presă al Prefecturii Harghita, au fost executate 3 acţiuni punctuale, la care au participat 110 poliţişti, în cadrul cărora au fost legitimate 721 de persoane, au fost verificate 13 societăţi comerciale şi 428 de vehicule, fiind aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale şi confiscate mai multe bunuri.

În acelaşi interval de timp, jandarmii harghiteni au aplicat un număr de şapte sancţiuni contravenţionale – şase amenzi, în valoare de 12.000 lei, şi un avertisment. Dintre aceste sancţiuni, cinci amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei, au fost aplicate de lucrătorii Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, o altă amendă de Detaşamentul 5 Jandarmi Topliţa, iar avertismentul de Detaşamentul 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc. Sancţiunile au fost aplicate pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării.

Totodată, în aceeaşi zi personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, însoţirea a nouă coloane. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.