Funcționar public în cadrul unei primării din bazinul Gheorgheni, cercetat pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Funcționar public în cadrul unei primării din bazinul Gheorgheni, cercetat pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni
Funcționar public în cadrul unei primării din bazinul Gheorgheni, cercetat pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni

Funcționar public în cadrul unei primării din bazinul Gheorgheni, cercetat pentru abuz în serviciu și alte infracțiuni

 

Au fost percheziții la sediul unei primării, precum și reședința și locuința unui funcționar public

Un număr de trei percheziții au fost efectuate, joi, la sediul unei primării din bazinul Gheorgheni, precum și la reședința și domiciliul unui funcționar public, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care și abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în cursul anului 2019, la nivelul inspectoratului au fost obţinute date și indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, concretizate în constituirea unui dosar de cercetare penală, întocmit pe numele unui funcţionar public, angajatul unei primării din zona Bazinului Gheorgheni.

Conform sursei citate, prin coroborarea acestor date şi administrarea materialului probator existent, într-un dosar de urmărire penală aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, au fost obţinute şi puse în executare cele trei mandate de percheziţii.

„Aceste percheziţii, desfăşurate de 14 poliţişti în cursul zilei de 6 februarie a.c., au avut ca scop documentarea şi probarea activității ilicite desfășurate de suspect, care avea atribuţii profesionale pe linia administrării drumurilor, străzilor, parcurilor și grădinilor publice în cadrul aparatului de specialitate al primăriei angajatoare”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita.

Concret, funcționarul public ar fi folosit anumite prerogative date de funcție în interes personal, inclusiv munca pe care anumiți cetățeni trebuiau să o presteze pentru primărie.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, printre care 32 de litri de alcool, despre care există suspiciunea că provine din contrabandă, 78 de articole pirotehnice, precum şi documente reprezentând evidenţe de organizare a muncii în folosul comunității a unor cetățeni.

În cauză sunt continuate cercetările, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

Se pare că funcționarul public este angajat al Primăriei municipiului Gheorgheni. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.