Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

French Open sau Roland Garros – competiție de prestigiu în lumea tenisului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Sport » French Open sau Roland Garros – competiție de prestigiu în lumea tenisului
French Open sau Roland Garros – competiție de prestigiu în lumea tenisului

French Open sau Roland Garros – competiție de prestigiu în lumea tenisului

(articol publicitar)

Lumea tenisului, în general, și cea a variantei feminine a veritabilului sport alb este una plină de emoție și de neprevăzut. Farmecul arenelor de tenis cu schimbări de situații atât de dese face ca acest sport să fie unul urmărit de milioane de spectatori și telespectatori din întreaga lume.

Toate competițiile de tenis din lume au un grad important de atractivitate, însă există unele competiții care se bucură de un prestigiu aparte, accederea în aceste turnee fiind un scop esențial al sportivelor, deoarece câștigarea sau chiar participarea la o asemenea competiție aduce faimă consistentă pentru cariera tenismenelor. De asemenea, fanii tenisului sunt foarte interesați de aceste competiții și, în special, cei care vor să parieze pe French Open au ocazia să urmărească evoluțiile celor mai bune jucătoare și să câștige, dacă au estimat corect viitoarea deținătoare a acestui prestigios titlu.

De ce turneul French Open este unul unic și atât de popular pentru cariera jucătorilor de tenis și pentru fanii tenisului?

De la bun început, merită notat că French Open nu este primul și nici cel mai vechi turneu al acestui sport. De fapt, Wimbledon – turneul englezesc –  deține titlul de cea mai veche competiție de acest gen, primele meciuri fiind jucate pe terenul cu același nume încă din anul 1877.

Următorul turneu de tip ”Open” a fost cel din Statele Unite, celebrul US Open, care a fost deschis în 1881. Turneul francez, French Open a luat ființă abia în 1891, fiind urmat de cel australian în 1905.

Toate cele 4 turnee mentionate, Wimbledon, US Open, French Open și Australian Open alcătuiesc cele 4 turnee de ”Grand Slam”.

În mod ciudat, primul French Open din 1891 a fost câștigat de un englez, H. Briggs, după care orgolioșii francezi și-au revenit și au avut un șir neîntrerupt de victorii pană în anul 1933.

Merită menționat că French Open este singurul turneu de Grand Slam care se desfășoară pe o suprafață cu zgură. După cum fanii acestui sport probabil că știu deja, zgura este una dintre suprafețele cele mai reduse ca viteză, fapt pentru care meciurile desfășurate sunt extrem de solicitante din punct de vedere fizic pentru jucătoare.

Stadionul pe care se desfășoară competițiile French Open este numit Roland Garros în onoarea unui pilot francez care a luptat și și-a dat viața în Primul Război Mondial, fiind considerat primul pilot de vânătoare din lume. De fapt, turneul este, mai ales, cunoscut în mod oficial ca Roland Garros mai degrabă decât French Open.  

Pentru anul 2022 Roland Garros-ul feminin se anunță a fi o competiție palpitantă, cu multe concurente cu pretenții la titlu. Chiar dacă sportiva din Cehia, Barbora Krejcikova a câștigat competiția de anul acesta, ea este prezentă cu o cotă de doar 15.00 la Sportingbet.ro – una dintre cele mai prestigioase case de pariuri. Ashleigh Barty – care și-a adjudecat titlul în 2019 are o cotă  de 7.50, identică cu cea a Simonei Halep. Favorită la câștigarea trofelului de anul viitor este poloneza Iga Swiatek, cu o cotă de 5.50. Desigur, trebuie să reții că aceste cote se pot modifica până în ziua în care se vor desfășura meciurile și este indicat să cercetezi constant cotele actualizate înainte de a lua decizia unui pariu sportiv.

Așadar, competiția Roland Garros de anul viitor se anunță una incitantă pentru fanii tenisului feminin și chiar dacă până la eveniment mai sunt câteva luni bune, bucuria tenisului de calitate va învinge cu siguranță perioada lungă de așteptare. Pariaza responsabil!

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.