FONTANA Spa&Balneo Borsec a fost deschis în prezența mai multor oficialități din Bucureşti şi județ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » FONTANA Spa&Balneo Borsec a fost deschis în prezența mai multor oficialități din Bucureşti şi județ
FONTANA Spa&Balneo Borsec a fost deschis în prezența mai multor oficialități din Bucureşti şi județ

FONTANA Spa&Balneo Borsec a fost deschis în prezența mai multor oficialități din Bucureşti şi județ

După o aşteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: astăzi şi-a deschis porțile FONTANA Spa&Balneo.

Primăria oraşului Borsec a precizat în cadrul unui comunicat de presă că mai multe sute de persoane au participat la ceremonia de inaugurare, printre ele aflându-se mai multe oficialități din Bucureşti şi din județul Harghita. Cu această ocazie s-au rostit discursuri festive, iar cei prezenți au avut ocazia să viziteze noul centru.

„Construcția centrului FONTANA este povestea unei perioade pline de eşecuri şi dezamăgiri, dar în care nu ne-a lipsit niciodată un lucru: speranța că visul pe care l-am avut cu atâția ani în urmă se va realiza în pofida tuturor dificultăților” – şi-a început discursul festiv Mik József. Primarul oraşului Borsec a prezentat pe scurt istoria construcției celui mai frumos centru spa din România. Edilul a subliniat faptul că nu se poate vorbi despre relansarea turismului din Borsec fără a reporni tratamentul balnear. De aceea s-a decis că primăria va fi o instituție care va investi în turism.

„Trebuie să fim foarte atenți la un lucru. Istoria ultimilor 30 de ani a fost o lecție despre ceea ce se poate întâmpla atunci când interesul personal prevalează față de interesul public. Când acest interes îi îndeamnă pe unii să distrugă o stațiune în loc să aibă grijă de ea. Trebuie să avem grijă de această comoară cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat, trebuie să avem grijă de ceea ce am reuşit să reconstruim şi este important să învățăm generațiile următoare să facă acelaşi lucru”, mai spunea primarul oraşului Borsec.

Despre investițiile finanțate în Borsec a vorbit Tudorița Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului. După cum am putut afla, ministerul a colaborat în ultimii ani la 6 proiecte de anvergură, a căror finanțare se ridică la 30 de milioane lei. Numai pentru construcția FONTANA au fost alocate în total 17 milioane lei. „Am spus mereu că turismul trebuie să fie un pivot în dezvoltarea localităților din România. Pentru că turismul prezervă cultura, bogățiile naturale, atrage investitori, şi aduce sentimentul acela de mândrie locuitorilor care locuiesc într-un oraş dezvoltat, cu servicii de înaltă calitate, şi unde primarul şi consiliul local îşi înțeleg menirea”.

Cuvinte de laudă a avut la adresa primarului din Borsec şi Vass Levente, secretar de stat din Ministerul Sănătății.

„Este o investiție care practic este o piatră de temelie în fundația turismului balnear românesc. Este un moment care trebuie să aibă efecte benefice în privința dezvoltări turismului” – a precizat în cadrul discursului său festiv deputatul Bende Sándor.

Barti Tihamér, preşedintele Organizației Teritoriale Gheorgheni al UDMR a vorbit despre faptul că ai nevoie de un anumit grad de nebunie în sensul bun al cuvântului, pentru a realiza diferite lucruri. Iar această nebunie îi caracterizează pe mulți dintre cei care îşi asumă aceste sarcini publice.

Tot despre importanța momentului au vorbit Petres Sándor, prefectul județului Harghita, Incze Csongor, managerul județului din partea Consiliului Județean Harghita, Baciu Gheorghe, preşedintele Asociației Balneare şi Balneoclimaterice din România, respectiv Molnár Ákos, vicepreşedintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România.

Construcția centrului spa&balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanțare de la bugetul de stat, fiind nevoiți să căutăm soluții pentru ca acest centru să poată fi finalizat. Aşa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local. Investiția totală este de aproximativ 9 milioane de euro.

Conceptul FONTANA se bazează pe două mari pârghii: Fontana Well (spa și prevenție primară), Fontana Health – (prevenție secundară şi recuperare – implică consultație medicală). Este vorba de o experiență unică în România cu terapii pe bază de plante şi ierburi alpine în deplină concordanță cu natura înconjurătoare. Conceptul este bazat pe herbalism, folosind produse „cu puterea naturii’, puritatea acestora fiind evidențiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile unele cu celelalte. Uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, baze cremă si nămoluri creează un meniu spa cu valențe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenției. FONTANA oferă în zona de spa piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilități diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.

Mai multe informaţii legate de serviciile oferite, precum şi de preţurile de acces, pot fi găsite pe pagina de Internet fontanaborsec.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.