Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Focar COVID-19 la secția Boli Interne a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Focar COVID-19 la secția Boli Interne a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc
Focar COVID-19 la secția Boli Interne a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc

Focar COVID-19 la secția Boli Interne a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc

  • Secția a fost izolată, internările sunt suspendate, la fel și vizitele la pacienții de la Boli Interne, cu excepția celor în stare critică

În urma testărilor RT-PCR, 28 de persoane – 14 medici și 14 pacienți – de la Secția Boli Interne a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc au fost confirmați pozitivi la noul coronavirus.

Secția a fost izolată, iar personalul care o deservește și pacienții internați aici au fost testați.

„Personalul confirmat cu COVID a fost izolat sau carantinat conform prevederilor legale, au fost identificați și contacții acestora, nu și sursele – poate fi vorba chiar și de o transmitere comunitară. Secția a fost izolată, nu se mai fac internări până nu scăpăm de coronavirus și abia după dezinfectarea completă a acesteia, pacienții internați urmând să fie transferați sau externați numai cu acordul medicului curant. Vizitele sunt suspendate pe o perioadă nedeterminată. Pacienții în stare critică pot fi vizitați de o singură persoană, cu acordul medicului curant și cu respectarea tuturor condițiilor impuse în astfel de situații”, ne-a declarat Zӧrgő Noémi, purtătoarea de cuvânt al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

Numărul infectărilor COVID crește și în Odorheiu Secuiesc, care până acum a fost municipiul cu cea mai mică rată de infectare din județ. Dacă în 13 ianuarie din 14 persoane testate patru (28,57%) erau pozitive la noul coronavirus, o săptămână mai târziu procentul persoanelor confirmate infectate a crescut la 39,36%.

Vineri, 21 ianuarie, în spitalul din Odorheiu Secuiesc sunt internate 49 de persoane cu COVID-19, dintre care patru sunt copii. La ATI toate cele șase paturi destinate pacienții infectați cu SARS-CoV-2 sunt ocupate, jumătate dintre bolnavii internați la Terapie Intensivă fiind intubați.

„40 de pacienți din cei 49 internați sunt în stare gravă și din 37 de teste RT-PCR efectuate în ultimele 24 de ore, 18 (50%) au ieșit pozitive”, a adăugat Zӧrgő Noémi.

Potrivit sursei citate, rata de infectare în municipiul Odorheiu Secuiesc este astăzi de 3,95%.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.